GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πούτιν: Πρόωρο να στηθούν δικαστήρια για τη συντριβή της MH17

Η δημιουργία ενός ειδικού δικαστηρίου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, που θα αναλάμβανε να δικάσει τους υπεύθυνους για τη συντριβή της πτήσης...

Πούτιν: Πρόωρο να στηθούν δικαστήρια για τη συντριβή της MH17
Η δημιουργία ενός ειδικού δικαστηρίου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, που θα αναλάμβανε να δικάσει τους υπεύθυνους για τη συντριβή της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines πέρσι το καλοκαίρι στην ανατολική Ουκρανία, θα ήταν μια πρόωρη και αναπαραγωγική ενέργεια, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Ο πρόεδρος Πούτιν "εξήγησε λεπτομερώς τη θέση της Ρωσίας όσον αφορά τις πρόωρες και αντιπαραγωγικές πρωτοβουλίες πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ολλανδίας" για τη σύσταση ενός διεθνούς δικαστηρίου, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο. Το δικαστήριο αυτό θα δίκαζε όσους ευθύνονται για τη συντριβή του Μπόινγκ 777 της μαλαισιανής εταιρείας στις 17 Ιουλίου 2014 σε μια περιοχή στο Ντονέτσκ, πολύ κοντά στη γραμμή του μετώπου μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών της Ουκρανίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε επίσης στον Ολλανδό πρωθυπουργό ότι είναι ανάρμοστο να διαδίδονται στα μέσα ενημέρωσης πολιτικοποιημένες εκδοχές για τη συντριβή της πτήσης ΜΗ17. Την Τετάρτη, ορισμένα μέσα ενημέρωσης --και ιδίως το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN--, επικαλούμενα πηγές που πρόσκεινται στις έρευνες για τη συντριβή, μετέδωσαν ότι οι ευθύνες αποδίδονται κατά κύριο λόγο στους αυτονομιστές και, εν μέρει, στον αερομεταφορέα. Την έρευνα διεξάγει η ολλανδική υπηρεσία ασφάλειας των αερομεταφορών, ωστόσο αργότερα σήμερα αναμένεται ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τα πρώτα συμπεράσματά της για τη συντριβή και η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας των πτήσεων, η Rosaviatsia.
Στις αρχές Ιουλίου η Μαλαισία υπέβαλε στον ΟΗΕ ένα προσχέδιο ψηφίσματος ζητώντας να εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας η συγκρότηση ενός διεθνούς δικαστηρίου για την υπόθεση αυτή. Την πρωτοβουλία της Κουάλα Λουμπούρ στηρίζουν η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Ουκρανία, όχι όμως και η Ρωσία που είναι μόνιμο μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ και μπορεί να ασκήσει βέτο στις αποφάσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση