GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θρίλερ και πάλι με την πτήση MH370: Βρέθηκε φτερό σε νησάκι του Ινδικού

Στο νησάκι Ρεϊνιόν, ανατολικά της Μαδαγασκάρης, έχει στραφεί από εχθές, Τετάρτη το παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς – σχεδόν ενάμιση μετά απ...

Θρίλερ και πάλι με την πτήση MH370: Βρέθηκε φτερό σε νησάκι του Ινδικού

Στο νησάκι Ρεϊνιόν, ανατολικά της Μαδαγασκάρης, έχει στραφεί από εχθές, Τετάρτη το παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς – σχεδόν ενάμιση μετά από την εξαφάνιση της πτήσης MH370 Malaysia Airlines – βρέθηκε ένα κομμάτι φτερού αεροσκάφους, που δεν αποκλείεται να ανήκει στο μοιραίο Μπόινγκ. 

Τα συντρίμμια, μήκους δύο μέτρων, βρέθηκαν στο Σεν Αντρέ του νησιού Ρεϊνιόν από τους εργαζόμενους ενός συλλόγου αρμόδιου για τον καθαρισμό της ακτής. 

Επί τόπου έσπευσαν εμπειρογνώμονες και ειδικοί από τη Μαλαισία και τη Γαλλία ενώ η Κίνα ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί στενά την υπόθεση.

Η προέλευση των συντριμμιών "δεν έχει ταυτοποιηθεί" και "καμία υπόθεση δεν αποκλείεται, περιλαμβανομένης και εκείνης του να προέρχονται από το Μπόινγκ 777", ανέφερε η νομαρχία της Ρεϊνιόν.

Η Αυστραλία, που συντονίζει τις διεθνείς έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό για τον εντοπισμό του Μπόινγκ, συμμετέχει στη γαλλική έρευνα και δήλωσε ότι ο εντοπισμός των συντριμμιών είναι, μια "πολύ σημαντική εξέλιξη" στην έρευνα.

"Ένας αριθμός που βρίσκεται αποτυπωμένος στο τμήμα των συντριμμιών που εντοπίστηκαν πιστεύεται ότι θα βοηθήσει να επαληθευτεί γρήγορα αν ανήκουν στην μοιραία πτήση MH370", σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Αυστραλίας Ουόρεν Τρας.

"Η Ρεϊνιόν βρίσκεται πολύ μακριά από την περιοχή όπου διεξήχθησαν οι έρευνες (ανοιχτά της Αυστραλίας), αλλά είναι μια συνεπής εκδοχή βάσει αυτού που γνωρίζουμε για τα ρεύματα και τις πληροφορίες που έχουμε από τους δορυφόρους", συνέχισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας δήλωσε ότι είναι "σχεδόν βέβαιο" πως τα συντρίμμια ανήκουν στο Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines. "Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το κομμάτι του πτερυγίου προέρχεται από αεροπλάνο Μπόινγκ 777. Ο επικεφαλής των ερευνών μας μου το είπε", δήλωσε ο Αμπντούλ Αζίζ Καπράουι.

Πηγή που συμμετέχει στην έρευνα δήλωσε στο Reuters ότι το τμήμα του φτερού που βρέθηκε ανήκει στον τύπο του Μπόινγκ 777 που έχει στον στόλο της η Malaysia Airlines, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα εάν ανήκει στο συγκεκριμένο Μπόινγκ που εξαφανίστηκε.

 Σύμφωνα με το Associated Press, Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι ειδικοί της ασφάλειας πτήσεων ήταν "αρκετά σίγουροι" ότι το κομμάτι είναι από το ίδιο μοντέλο όπως αυτό της πτήσης MH370, και ότι αποτελούσε ακριανό τμήμα του φτερού ενός Μπόινγκ 777. Σύμφωνα με τις φωτογραφίες, είπε το Ρόιτερς, το κομμάτι φαίνεται να είναι περίπου 2-2.5 μέτρα σε μήκος.

Ωστόσο, όλες οι πλευρές τονίζουν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να διεξαχθούν συμπεράσματα ενώ η αεροπορική εταιρία χαρακτήρισε "πρόωρες" τις εικασίες, σύμφωνα με τις οποίες τα συντρίμμια του αεροσκάφους που βρέθηκαν προέρχονται από το Μπόινγκ της, που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014 με 239 επιβαίνοντες - ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση