GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι " sos" ημερομηνίες για την Ελλάδα‏

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας Οικονομικός συντάκτης. Η χώρα μας βαδίζει επάνω σε ένα στενό χρονοδιάγραμμα αποφάσεων τονίζει χαρακτηριστικά τ...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης.

Η χώρα μας βαδίζει επάνω σε ένα στενό χρονοδιάγραμμα αποφάσεων τονίζει χαρακτηριστικά το πρακτορείο reuters, το οποίο έδωσε μάλιστα στην δημοσιότητα τις...sos ημερομηνίες για την χώρα μας. Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο 22 Ιουλίου , 20 Αυγούστου, Σεπτέμβριος, 17 Οκτωβρίου και Δεκέμβριος είναι οι "κρίσιμες ημερομηνίες".Ξεκινώντας αρχικά όπως είναι και φυσιολογικό με την δεύτερη ψηφοφορία σήμερα στην βουλή 22 Ιουλίου με το πακέτο των μέτρων αλλά και την κοινοτική νομοθεσία για τις τράπεζες που προβλέπονται μεταξύ άλλων το εγγυημένο των καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ και την ευρωπαϊκή πυραμίδα χρηματοδότησης (διάσωσης) των τραπεζών που ρίχνουν τα βάρη αρχικά στους μετόχους των τραπεζών και τελευταία στους καταθέτες.
Αμέσως μετά στις 20 Αυγούστου έρχεται η πληρωμή των ομόλογων του ελληνικού δημοσίου που διακρατούνται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, συνολικού ύψους 3,4 δισ. ευρώ. Το μήνα Σεπτέμβριο τοποθετείται χρονικά και η υπογραφή του τρίτο μνημονίου. Στις 17 Οκτωβρίου είναι η λήξη του τρίμηνου δανείου γέφυρας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τέλος τον Δεκέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η "πρώτη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου".
Πάντως το τελευταίο διάστημα υπάρχουν διαρροές που δείχνουν την 13η Σεπτεμβρίου ή λίγο μετά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να σκέφτεται "πρόωρες εκλογές" ελπίζοντας να πάρει "νέα εντολή" από το λαό αφού το 62% του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος έγινε 73% ΝΑΙ.
Σενάρια επίσης δείχνουν ότι στην Νέα δημοκρατία θωρακίζουν το πρόσωπο του προέδρου της στον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη χωρίς όμως να αποκλείεται το ξεκίνημα της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου με την συμμετοχή "άλλων υποψηφιοτήτων" που όμως αριθμητικά συνεχώς μικραίνει το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή, με "χρυσή εφεδρεία" πάντα τον πρώην πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά όπου μετά τα "εύσημα" από το εξωτερικό και την δυναμική του ευρωπαϊκού ΝΑΙ δεν αποκλείεται να είναι ξανά υποψήφιος παρότι ο ίδιος δεν έχει ανακοινώσει το παραμικρό μέχρι στιγμής.
Όλα τα παραπάνω με ενεργά τα capital control στις τράπεζες που έχουν "στραγγίξει" τα πάντα στην οικονομία μας και με τους πολίτες να είναι "μπερδεμένοι" ψάχνοντας για "κατεύθυνση" στην νέα σημερινή οδυνηρή πραγματικότητα.
Τελικά υπάρχει ελπίδα;
Ίδωμεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση