GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Wanted, dead or alive: 3 εκατ. δολάρια για τον Μεξικανό δραπέτη βαρωνο

Για περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια επικήρυξε το Μεξικό τον διαβόητο βαρώνο ναρκωτικών Χοακίν "Ελ Τσάπο" Γκούζμαν, ο οποίος δρ...

Wanted, dead or alive: 3 εκατ. δολάρια για τον Μεξικανό δραπέτη βαρωνο
Για περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια επικήρυξε το Μεξικό τον διαβόητο βαρώνο ναρκωτικών Χοακίν "Ελ Τσάπο" Γκούζμαν, ο οποίος δραπέτευσε το Σάββατο από τη φυλακή, για δεύτερη φορά μέσα σε 14 χρόνια.
Ο υπουργός εσωτερικών δήλωσε πως ο Γκούζμαν βοηθήθηκε μάλλον από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, και απέλυσε τον διευθυντή της φυλακής ενώ έχουν ανακρίνονται άλλοι 31 αστυνομικοί.
Ο  "Ελ Τσάπο", υποκοριστικό του "chaparro" ("κοντοπίθαρος" – το ύψος του είναι ένα μέτρο και 64 εκατοστά), κατάφερε να δραπετεύσει από μία φυλακή υψίστης ασφαλείας για δεύτερη φορά μέσα σε 14 χρόνια, δίνοντας ένα ισχυρό χτύπημα στην κυβέρνηση του πρόεδρου Πένα Νιέτο, ο οποίος έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια “πόλεμο” με τα καρτέλ. Μάλιστα, ο ίδιος ο πρόδρος διέταξε πλήρη έρευνα, για να διαπιστωθεί εάν κρατικοί υπάλληλοι έχουν αναμειχθεί στην επιχείρηση και δήλωσε ότι έχει την πεποίθηση ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας του θα τον συλλάβουν και πάλι.
Ο 58χρονος Γκουσμάν θεωρείτο ως ο πλέον καταζητούμενος βαρόνος ναρκωτικών στον κόσμο, επικεφαλής του ισχυρού καρτέλ Σιναλόα: είχε επικηρυχθεί έναντι 5 εκατομμυρίων δολαρίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων και πλέον από το Μεξικό. 
Ο ισχυρός βαρόνος έγινε ένα από τα σύμβολα του λαθρεμπορίου ναρκωτικών εναντίον του οποίου ο τότε πρόεδρος (2006-2012) Φελίπε Καλδερόν είχε αναπτύξει στρατεύματα. Μετά τη σύλληψή του πέρυσι οι αρχές επέδειξαν μπροστά στις κάμερες αυτόν τον μικρόσωμο άνδρα με μουστάκι και φορώντας λευκό πουκάμισο, να στέκεται ανάμεσα σε δύο μεξικανούς πεζοναύτες. 
Περιλαμβανόταν τακτικά στον κατάλογο των πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη που δημοσιεύεται από το περιοδικό Forbes, μέχρι που το περιοδικό ανακοίνωσε ότι τού ήταν αδύνατο να υπολογίσει το ύψος της περιουσίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση