GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Welt: Η κρίση μας κάνει πραγματικούς Ευρωπαίους

Μια «μάντρα» σκεπτικιστών ήταν η ΕΕ χωρίς μια κοινή ταυτότητα ταυτότητα. Αλλά τις τελευταίες ημέρες υπάρχει περισσότερο από ποτέ η παραπάν...

Welt: Η κρίση μας κάνει πραγματικούς Ευρωπαίους
Μια «μάντρα» σκεπτικιστών ήταν η ΕΕ χωρίς μια κοινή ταυτότητα ταυτότητα. Αλλά τις τελευταίες ημέρες υπάρχει περισσότερο από ποτέ η παραπάνω αίσθηση αναφέρει η Die Welt.
Ειδικότερα στο άρθρο επισημαίνεται πως όταν τα πράγματα ξεφεύγουν δημιουργείται πανικός, αβεβαιότητα και όλοι νοσταλγούν την παλιά Ευρώπη των εθνικών κρατών.
Στην αρχή της κρίσης του ευρώ είχαμε μια τραπεζική κρίση, μια κρίση δημοσίου χρέους και λίγα χρόνια αργότερα ήρθε η ελληνική κρίση να γεμίσει με αβεβαιότητες τις επιχειρήσεις και να τραβήξει την προσοχή όλης της Ηπείρου η οποία έβαλε σε σκέψεις όλα τα κράτη-μέλη.
Η ενοποίηση και η εμβάθυνση της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί, λιγότερο στους θεσμούς και στην πολιτική και περισσότερο στη συνείδηση των πολιτών της. Το ευρώ κρέμεται από μία κλωστή καθώς τα στενά όρια της δημοσιονομικής και φορολογικής πολιτικής έχουν εγκαταλείψει προ πολλού τη διάσωση του ενιαίου νομίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση