GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι 10 καλύτερες αμερικανικές ταινίες όλων των εποχών

ο «Πολίτης Κέιν», το αριστούργηματικό δράμα του 1941 του Όρσον Γουέλς, κατέκτησε την πρώτη θέση σε μία ακόμη λίστα... Σε αυτή με τις 1...

Οι 10 καλύτερες αμερικανικές ταινίες όλων των εποχών
ο «Πολίτης Κέιν», το αριστούργηματικό δράμα του 1941 του Όρσον Γουέλς, κατέκτησε την πρώτη θέση σε μία ακόμη λίστα... Σε αυτή με τις 100 καλύτερες, αμερικάνικες ταινίες όλων των εποχών που συνέταξε το BBC.
H ιστοσελίδα του BBC ζήτησε από 62 κορυφαίους κριτικούς από όλο τον κόσμο να υποβάλλουν μια λίστα με τις δέκα ταινίες που πιστεύουν ότι έχουν γράψει ιστορία στον αμερικάνικο κινηματογράφο -ταινίες που έχουν χρηματοδοτηθεί από αμερικάνικη πηγή, χωρίς κατ' ανάγκη οι σκηνοθέτες τους να έχουν γεννηθεί στην Αμερική και τα γυρίσματα να έχουν γίνει εκεί.
Ορίστε λοιπόν οι 10 καλύτερες αμερικανικές ταινίες - must see - σύμφωνα με το BBC:
1. «Πολίτης Κέιν» του Όρσον Γουέλς
2. «Ο Νονός» του Φράνσις Φορντ Κόπολα
3. «Δεσμώτης του Ιλίγγου» του Άλφρεντ Χίτσκοκ
4. «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος»του Στάνλει Κιούμπρικ
5. «Η Αιχμάλωτος της Ερήμου» του Τζον Φορντ
6. «Αυγή»του Φρίντριχ Βίλεμ Μουρνάου
7. «Τραγουδώντας στη Βροχή» των Στάνλεϊ Ντόνεν – Τζιν Κέλι
8. «Ψυχώ» του Άλφρεντ Χίτσκοκ
9. «Καζαμπλάνκα»του Μάικλ Κερτίζ
10. «Ο Νονός ΙΙ» του Φράνσις Φορντ Κόπολα
Και αν δεν σας έφτασαν και θέλετε να δείτε και τις υπόλοιπες, κάντε κλικ ΕΔΩ. 
Τrivia: Επί σειρά 5 δεκαετιών ο "Πολίτης Κέιν" λάμβανε την πρώτη θέση στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών που θεσπίζεται από τους μεγαλύτερους κριτικούς από όλο τον κόσμο σε ψηφοφορία που διοργανώνει το περιοδικό Sight & Sound. Για πρώτη φορά το 2012 έχασε την πρώτη θέση από την ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ Δεσμώτης του Ιλίγγου (Vertigo, 1958). Ο Πολίτης Κέιν έχει επαινεθεί για την νεωτεριστική φωτογραφία, τη μουσική και την αφηγηματική του δομή.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση