GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Έλινορ Ρούζβελτ "φαβορί" για το νέο 10δολαρο

Περισσότεροι από έναν στους τέσσερις Αμερικανούς ελπίζουν ότι στο νέο χαρτονόμισμα των 10 δολαρίων - που αναμένεται να κυκλοφορήσει το ...

Η Έλινορ Ρούζβελτ

Περισσότεροι από έναν στους τέσσερις Αμερικανούς ελπίζουν ότι στο νέο χαρτονόμισμα των 10 δολαρίων - που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2020 - θα εικονίζεται η Έλινορ Ρούζβελτ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας McClatchy-Marist που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η σύζυγος του προέδρου Φραγκλίνου Ρούζβελτ προηγείται στις προτιμήσεις των Αμερικανών με ποσοστό 27%. Ακολουθεί η Αφροαμερικανή αγωνίστρια για την κατάργηση της δουλείας Χάριετ Τάμπμαν με 17% και ακολουθεί η Ινδιάνα ιχνηλάτισσα Σασκατζουία με 13%.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση προτιμούν τη Ρούζβελτ με ποσοστό 33%. Οι Αφροαμερικανοί επέλεξαν την Τάμπμαν σε ποσοστό 47%.

Η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών από τις 30 Ιανουαρίου1882 έως τις 12 Απριλίου1945 , μετά τον θάνατο του άντρα της διορίστηκε από τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Χάρρυ Τρούμαν, ως εκπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στονΟ.Η.Ε.και συμμετείχε ενεργά στη σύνταξη της διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία και ψηφίστηκε το 1948. Μάλιστα το 1946 είχε εκλεγεί πρόεδρος της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Το 1952 παραιτήθηκε από τη θέση της για να επανέλθει το 1961. Τον ίδιο χρόνο ο πρόεδρος Κέννεντυ διόρισε την Έλινορ πρόεδρο στην επιτροπή για την θέση των γυναικών και ο Τρούμαν την αποκάλεσε ως "Πρώτη Κυρία του κόσμου για τους αγώνες της στα ανθρώπινα δικαιώματα". 

Το ποιος θα αντικαταστήσει τον Αλεξάντερ Χάμιλτον στο χαρτονόμισμα των 10 δολαρίων έχει αναχθεί σε σημαντικό θέμα συζήτησης στις ΗΠΑ αφότου ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι θα είναι το πρώτο εδώ και έναν αιώνα που θα εικονίζει μια γυναίκα. Είχε προηγηθεί μια εκστρατεία στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης με αίτημα να αλλαχθεί το χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων για να τιμηθούν οι γυναίκες.

Άλλες υποψήφιες στη δημοσκόπηση της McClatchy-Marist ήταν η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών Σούζαν Μπ. Άντονι (11%), η πρωτοπόρος πιλότος Αμέλια Έρχαρτ (επίσης 11%) και η πρώην δικαστίνα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Σάντρα Ντέι Ο Κόνορ με 4%.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση