GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ινδία: Βάση δεδομένων για τις 1500 στάσεις της αυθεντικής γιόνγκα

Προκειμένου να προστατευθούν οι παραδοσιακές τεχνικές της ινδικής γιόγκα από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Δύσης, η ινδική κυβέρνηση α...

Ινδία: Βάση δεδομένων για τις 1500 στάσεις της αυθεντικής γιόνγκα

Προκειμένου να προστατευθούν οι παραδοσιακές τεχνικές της ινδικής γιόγκα από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Δύσης, η ινδική κυβέρνηση αποφάσισε να ξεχωρίσει πάνω από 1.500 αυθεντικές θέσεις – γνωστές ως asanas- και να τις καταχωρήσει σε μια ψηφιακή βάση δεδομένων.  

Η δημιουργία αυτής της ηλεκτρονικής "εγκυκλοπαίδειας" από το Συμβούλιο Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας (CSIR) του Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ινδίας, θα κατοχυρώνει τις asanas ως μέρος της «παραδοσιακής γνώσης» της χώρας. 

Ήδη, στην "Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Παραδοσιακής Γνώσης" μέχρι στιγμής έχουν ανέβει 250 asanas και η Ινδική κυβέρνηση ελπίζει να έχει εμπλουτίσει την βάση δεδομένων με τις υπόλοιπες θέσεις γιόγκα μέσα στους επόμενους 2 μήνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση