GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου Νο 1‏: Ετούτα δε τα ήλπιζα σα ψήφιζα το ΣΥΡΙΖΑ...

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός με χιουμοριστική πικρόχολη διάθεση email: johnpreve@gmail.com ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ Διάλεξα τον παραπάνω τίτλο α...

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
με χιουμοριστική πικρόχολη διάθεση
email: johnpreve@gmail.com

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ
Διάλεξα τον παραπάνω τίτλο από μια παλιά μου εβδομαδιαία χιουμοριστική ραδιοφωνική εκπομπή στον Αθήνα 9.84 την δεκαετία του 1990. Μια εκπομπή που γράφαμε και παρουσιάζαμε μαζί με τον συνεργάτη και φίλο μου Θοδωρή Φαράκλα σατιρίζοντας με εύσχημο αλλά καυστικό τρόπο τα γεγονότα της εποχής.
Τονίζω τον εύσχημο τρόπο γιατί δυστυχώς και τότε όπως και τώρα οι περισσότεροι κειμενογράφοι της σάτιρας ακολουθούν την Χαρρύκλυον σχολή η οποία βασίζεται εν πολλοίς στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος των ακροατών με υπερβολικές λεκτικές έννοιες και φράσεις οι οποίες έχουν ως κορμό την βωμολοχία και γενικά τον ευτελισμό των προσώπων και των γεγονότων που σατιρίζονται.
Δεν είμαι από εκείνους που θεωρούν ότι πάντα φταίνε οι ακροατές, οι τηλεθεατές ή ακόμα και οι ψηφοφόροι για τις επιλογές τους γιατί πιστεύω ότι όλα έχουν συνάφεια με το πως παρουσιάζεται κάτι και από ποιους, αφού ζούμε σε μια εποχή όπου ο καθένας μας ως μέσος πολίτης λόγω των συνθηκών στα οικονομικά, στα εργασιακά, στα οικογενειακά προβλήματα ακόμα και από έλλειμμα ουσιαστικής αλλά και κοινωνικής παιδείας δεν έχουμε το χρόνο και την καθαρή κρίση να αξιολογήσουμε σωστά αυτό που ακούμε ή βλέπουμε με αποτέλεσμα να συνηθίζουμε σιγά σιγά να αποδεχόμαστε και να καταπίνουμε αμάσητο χωρίς να το φιλτράρουμε ότι μας πλασάρουν ως πολιτική, ως είδηση, ως τέχνη και γενικά ως τρόπο ζωής.
Από αυτήν εδώ λοιπόν την στήλη θα προσπαθήσω κατά διαστήματα να σας μεταφέρω την δική μου οπτική και αισθητική αντίληψη των πραγμάτων με χιουμοριστική αλλά και πικρόχολη διάθεση προσδοκώντας να καταφέρνω που και που να σκάσει έστω και για λίγο το χειλάκι σας!

ΕΤΟΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΗΛΠΙΖΑ ΣΑΝ ΨΗΦΙΖΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ
Οικογένεια Ελλήνων (Αντρόγυνο με τα δύο τους παιδιά) προσπάθησαν να συμμετέχουν στις Κρουαζιέρες τις οποίες προσφέρει η κυβέρνηση της "Πρώτης φοράς Αριστεράς" για την φιλοξενία και την περιήγηση στα διάφορα λιμάνια της χώρας των εκατοντάδων Παράτυπων Μεταναστών (σύμφωνα με το νέο λεξικό της κυρά Τασίας είναι η ερμηνεία της λέξης Λαθρομετανάστες).
Οι πολυήμερες αυτές κρουαζιέρες γίνονται μετά την άρνηση του (σοβαρού) κράτους των Σκοπίων (με την παρότρυνση φυσικά και των βορειοευρωπαίων) να μη δεχτεί να διέλθουν από τα σύνορα του όλοι αυτοί οι "Τουρίστες".
Την οικογένεια αναγνώρισε ο καμαρώτος εξυπηρέτησης της καμπίνας Νο23 (με θέα την εσωτερική πισίνα δίπλα από το ρεστοράν με τα θαλασσινά) ο οποίος έτυχε να είναι γείτονας της πεθεράς του πατέρα η οποία πεθερά φιλοξενούσε την οικογένεια στην Κω τα τελευταία 2,5 χρόνια που και οι δύο γονείς είναι άνεργοι!
Όπως έγινε γνωστό η οικογένεια των θρασυτάτων Ελλήνων κατόρθωσε να εισχωρήσει στο πλοίο της δωρεάν ξάπλας και μάσας μεταμφιεσμένοι ως Αφγανοί μετανάστες.
Λέγεται δε ότι η μεταμφίεση ήταν τόσο επιτυχής (απλυσιά ενός τουλάχιστον μήνα, σκισμένα ρούχα, κοράνι στα χέρια κ.α) που ο καμαρώτος δεν τους κατάλαβε εκ πρώτης όψεως αλλά κάποια στιγμή αναγνώρισε την φωνή του πατέρα όταν τον άκουσε να λέει στην σύζυγό του "Ετούτα δε τα ήλπιζα σαν ψήφιζα το ΣΥΡΙΖΑ".
Ενημερώθηκε αμέσως ο πλοίαρχος ο οποίος δείχνοντας μεγαλειώδη ανθρωπιά τους αποβίβασε στο επόμενο λιμάνι παρακούοντας την διαταγή (μέσω ασυρμάτου) της κυρά Τασίας πουν το είπε να τους πετάξει αμέσως στην θάλασσα!!!

Υποσημείωση
Η τυχόν ταύτιση προσώπων και γεγονότων με το παραπάνω αφήγημα (το οποίο είναι προϊόν αρρωστημένης φαντασίας) είναι εντελώς τυχαία!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση