GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκουριές: Για 2000 απολύσεις προειδοποιεί η Eldorado Gold

Μεγαλώνει πάλι η ένταση στις Σκουριές, καθώς η καναδική εταιρεία ορυχείων Εldorado Gold Corp δήλωσε ότι θα αναστείλει όλες τις δραστηρι...

Σκουριές: Για 2000 απολύσεις προειδοποιεί η Eldorado Gold

Μεγαλώνει πάλι η ένταση στις Σκουριές, καθώς η καναδική εταιρεία ορυχείων Εldorado Gold Corp δήλωσε ότι θα αναστείλει όλες τις δραστηριότητές της που αφορούν την εξόρυξη και ανάπτυξη στην περιοχή της Χαλκιδικής μετά από την ανάκληση από το υπουργείο Ενέργειας, την Τετάρτη, των εγκρίσεων για τεχνικές μελέτες στη περιοχή.

Η Ελντοράντο είπε ότι η θυγατρική της στην Ελλάδα, Hellas Gold SA, θα προσφύγει σε ένδικα μέσα εναντίον της απόφασης του υπουργείου, που συμπεριλαμβάνουν και την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στον Άρειο Πάγο.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι θα αναγκαζόταν να αναστείλει την πλειοψηφία των 2.000 υπαλλήλων που εργάζονται γι' αυτήν άμεσα ή μέσω εργολάβων στη Χαλκιδική για τρεις μήνες, ενώ θα χρειαστεί να τους απολύσει αν οι άδειες δεν αποκατασταθούν.

"Η Ελντοράντο δεν μπορεί και δεν θα συνεχίσει να διαθέτει χρηματοδότηση σε έργα μας στην Ελλάδα όσο το υπουργείο Ενέργειας είναι απροκάλυπτα εχθρικό απέναντι στις δραστηριότητές μας", είπε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Πολ Ράιτ.

Το έργο, αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, θεωρείται δοκιμαστικό για την ικανότητα της Ελλάδας να προσελκύσει ξένες επενδύσεις για να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της οικονομίας της, αλλά έχει συναντήσει πληθώρα προβλημάτων μετά από την αντίσταση των κατοίκων της περιοχής για περιβαλλοντολογικούς λόγους.

Η Ελντοράντο ανέλαβε το έργο το 2012, υποσχόμενη ότι θα επενδύσει 1 δις δολάρια σε πέντε χρόνια ως μέρος ενός σχεδίου που θα της επέτρεπε να αποκτήσει μέχρι και 30% από τη συνολική της παγκόσμια παραγωγή χρυσού στην Ελλάδα.

Τα έργα στη Χαλκιδική συμπεριλαμβάνουν ενεργά χρυσωρυχεία και δύο εργοστάσια υπό κατασκευή που θα επιτρέψουν στην εταιρεία να επεξεργαστεί χρυσό και άλλα μέταλλα στην Ελλάδα. Η αναστολή, που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα, θα επηρεάσει το ορυχείο στο Στρατόνι καθώς και έργα στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα, όλα έργα υπό την Hellas Gold.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση