GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διάγγελμα Τσίπρα: "Ένας κύκλος έκλεισε. Αποφάσισα την παραίτηση της κυβέρνησης". Εκλογές 20 Σεπτεμβρίου;

«Ένας κύκλος έκλεισε - Αποφάσισα την παραίτηση της κυβέρνησης Η λαϊκή εντολή που πήρα στις 25 Γενάρη εξήντλησε τα όριά της - Εσείς με τη...

«Ένας κύκλος έκλεισε - Αποφάσισα την παραίτηση της κυβέρνησης
Η λαϊκή εντολή που πήρα στις 25 Γενάρη εξήντλησε τα όριά της - Εσείς με την ψήφο σας θα αποφανθείτε εάν η συμφωνία που πετύχαμε παρέχει τα εχέγγυα για να βγούμε απ' τα μνημόνια" είπε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του για τις πρόωρες εκλογές που επιδιώκεται να γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου.
«Επαφίεμαι στην κρίση σας, περήφανος και ήσυχος με την συνείδησή μου. Διαπραγματευθήκαμε σκληρά. Αντέξαμε σε πιέσεις και εκβιασμούς. Φτάσαμε είναι η αλήθεια στα όριά μας. Κάναμε όμως την Ελλάδα παγκόσμιο πρόβλημα. Η ιδέα ότι μπορεί να μπει ένα τέλος στην λιτότητα κερδίζει έδαφος. Και εμείς η Ελλάδα με κύρος και εμβέλεια παίξαμε και παίζουμε πρωταγωνιστικό ρόλο» εκτίμησε ο κ. Τσίπρας.
«Με την δουλειά όλων μας η συμφωνία θα αποδειχθεί η αρχή του τέλους. Δεν είναι εύκολη αλλά μας δίνει δυνατότητες. Αρκεί η κοινωνία να είναι όρθια και παρούσα» τόνισε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του προς τους πολίτες με το οποίο ανακοινώνει την παραίτηση της κυβέρνησής του και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
«Δεν πετύχαμε την συμφωνία που ελπίζαμε. Σ' αυτή την μάχη κάναμε και υποχωρήσεις. Αλλά με δεδομένα όσα κληρονομήσαμε, αυτή η συμφωνία ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να πετύχουμε» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας εξηγώντας τα οφέλη της συμφωνίας με τους δανειστές.
«Η νέα δανειακή σύμβαση δεν είναι αποικιοκρατικού χαρακτήρα αλλά διέπεται από το ευρωπαϊκό δίκαιο και τέλος για πρώτη φορά με τόσο καθοριστική διαδικασία προσδιορίστηκε ο τρόπος για την μείωση του χρέους» είπε ο κ. Τσίπρας.

1 σχόλιο

  1. Κι άλλη μια μνημονιακή κυβέρνηση πέφτει.... Όπως η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, όπως η κυβέρνηση Παπαδήμου, όπως αυτή του Σαμαρά, έτσι και η κυβέρνηση Τσίπρα καταρρέει κάτω από την αδυναμία διαχείρισης μιας πολιτικής που βρίσκει αντίθετη τη μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού.....

    Στην προκειμένη περίπτωση, η κυβέρνηση Τσίπρα βρέθηκε αντιμέτωπη με την εκφρασμένη με το περήφανο «ΟΧΙ» του 61,3% του λαού μας και με την αντίσταση στο εσωτερικό του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της μνημονιακής του μετάλλαξης....

    Είναι ακριβώς η απώλεια της κοινοβουλευτικής του πλειοψηφίας, ως συνέπεια της καταψήφισης του μνημονίου από εκείνους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ΤΙΜΗΣΑΝ την λαϊκή εντολή, η οποία εξανάγκασε τον Βοναπαρτίσκο τον Ασήμαντο στην άτακτη εγκατάλειψη της πρωθυπουργίας.

    Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο αποψινό του διάγγελμα, στο οποίο κυριάρχησαν οι εγωκεντρικοί τόνοι και η έπαρση της πολιτικής ασημαντότητας, τα κύρια πυρά στράφηκαν κατά εκείνου του τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει στην αντιμνημονιακή πολιτική.

    Είναι σαφές πως η διακυβέρνηση της χώρας από τον αποστάτη πρωθυπουργό αποτέλεσε μια σύντομη παρένθεση και η απροκάλυπτη παραβίαση της λαϊκής εντολής θα καθορίσει και το πολιτικό του τέλος..... Δεν επρόκειτο για αριστερή παρένθεση, αλλά για μια σαφή συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής της πολιτικής εκχώρησης της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας και της καταστροφής των κυριαρχούμενων λαϊκών τάξεων που έχει δρομολογηθεί απ’ το 2010.

    Ο λόγος τώρα στον ελληνικό λαό, στις εργαζόμενες λαϊκές τάξεις, στη νεολαία, στις δυνάμεις της αξιοπρέπειας και της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση