GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το απόγευμα το "Ελ Βενιζέλος" στον Πειραιά, με άλλους 2.172 πρόσφυγες

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει στις 6 το απόγευμα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" μετ...

Το απόγευμα το

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει στις 6 το απόγευμα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη 2.172 πρόσφυγες από τη Συρία.

Το πλοίο αφού αποβιβάσει τους πρόσφυγες, πιθανότατα θα ανεφοδιαστεί με καύσιμα και θ' αναχωρήσει εκ νέου για τη Μυτιλήνη.

Για πρώτη φορά, χθες Πέμπτη, το πλοίο έδεσε στον Πειραιά μεταφέροντας 2.440 πρόσφυγες από τη Συρία από την Κω, την Κάλυμνο,τη Λέρο και τη Μυτιλήνη.

ΔΕΙΤΕ: Έπιασε Πειραιά το "Ελευθέριος Βενιζέλος" με 2.440 πρόσφυγες (εικόνες)

Οι περισσότεροι, με δικά τους έξοδα και με όποιο μέσο μπορούσαν, κατευθύνθηκαν στον σταθμό Λαρίσης, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να φτάσουν στα βόρεια σύνορα της χώρας, με ΠΓΔΜ και Βουλγαρία και από εκεί να φτάσουν τελικά στις χώρες τις Βόρειας Ευρώπης- κυρίως Γερμανία, Ολλανδία και Σουηδία. 

Διαβάστε σχετικά: Φεύγουν για τα βόρεια σύνορα οι πρόσφυγες στου "Ελ. Βενιζέλος"

Όσοι από αυτούς δεν έχουν καταφέρει να παρουν ταξιδιωτικά έγγραφα, πηγαίνουν στον Ελαιώνα ή στην πλατεία Βικτορίας, όπου έχουν κατασκηνώσει οι ομοεθνείς τους, μέχρι να δουν τι θα κάνουν. 

Το 90% των προσφύγων προέρχεται από τη Συρία και ανήκουν στη μεσοαστική τάξη. Είναι κυρίως οικογένειες, άνθρωποι μορφωμένοι - γιατροί, αρχιτέκτονες ή δικηγόροι-  ενώ μιλούν τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα.

Διαβάστε σχετικά: Το προφίλ των Σύρων προσφύγων στην Ελλάδα

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση