GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο ΣτΕ 222 επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 222 εκπαιδευτικοί επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και υποψήφιοι για ένταξη...

Στο ΣτΕ 222 επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 222 εκπαιδευτικοί επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και υποψήφιοι για ένταξη στον πίνακα αναπληρωτών και ωρομισθίων του σχολικού έτους 2015 -2016, ζητώντας την αναστολή και ακύρωση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συναδέλφους τους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι διεκδικούν τις ίδιες θέσεις.

Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη πρόσκληση εξακολουθεί να επιτρέπει σε εκπαιδευτικούς που δεν είχαν πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να υποβάλλουν αίτηση και να καταταγούν στον πίνακα αναπληρωτών σε καλύτερες θέσεις από τους αιτούντες λόγω μοριοδότησης για την προϋπηρεσία τους. Μάλιστα, όπως υπογραμμίζουν, ουσιαστικά εξακολουθούν να εφαρμόζονται διατάξεις του νόμου 3848/2010 που είχαν προβλέψει προσλήψεις με ποσοστώσεις 60-40% οι οποίες έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

Για το λόγο αυτό, όπως επισημαίνουν, παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της ισότητας της αξιοκρατίας, της χρηστής διοίκησης και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης.

Τέλος, οι αιτούντες επισημαίνουν ότι με την συγκεκριμένη ενέργεια θίγονται ανεπανόρθωτα καθώς, όπως ισχυρίζονται, τους προκαλεί προβλήματα βιοπορισμού σε περίοδο οικονομικής ύφεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση