GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προ των αντιδράσεων! Αναστέλλεται για δύο μήνες η επιβολή ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία...

Στην αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία, για δύο μήνες, αναμένεται να προχωρήσει η υπηρεσιακή κυβέρνηση, μετά το κύμα αντ...

Στην αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία, για δύο μήνες, αναμένεται να προχωρήσει η υπηρεσιακή κυβέρνηση, μετά το κύμα αντιδράσεων που είχε προκαλέσει η εν λόγω απόφαση.
Στον απόηχο των αντιδράσεων αυτών, τα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας αποφάσισαν να προχωρήσουν στο πάγωμα της επιβολής ΦΠΑ 23% για δύο μήνες.
Η αναστολή της απόφασης θα επικυρωθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου, καθώς η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετήσει.Κατά τις πληροφορίες, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αποκλείεται να εκδοθεί ακόμη και αύριο Δευτέρα.
Πρόκειται για απόφαση - ανάσα για τα ελληνικά νοικοκυριά (έστω και δίμηνης διάρκειας), αφού η αύξηση του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία στο 23% ισοδυναμεί με ετήσια αύξηση των διδάκτρων έως και 2.000 ευρώ.
Ωστόσο η απόφαση για αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία προκαλεί νέο πονοκέφαλο στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς θα πρέπει να αναζητήσει το συντομότερο δυνατόν ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να μην εκτροχιαστούν οι εισπρακτικοί στόχοι που έχουν τεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση