GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πιάνει Πειραιά το "Ελευθέριος Βενιζέλος" με 2.440 προσφύγες

Στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-1 – και όχι στην Θεσσαλονίκη όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός - αναμένεται να καταπλεύσει μετά τις 9 τ...

Πιάνει Πειραιά το

Στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-1 – και όχι στην Θεσσαλονίκη όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός - αναμένεται να καταπλεύσει μετά τις 9 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας 2.440 πρόσφυγες από τη Συρία.

Το πλοίο που φιλοξενούσε ήδη στο λιμάνι της Κω 1308 άτομα, παρέλαβε 124 από την Κάλυμνο,300 από τη Λέρο και 708 από τη Μυτιλήνη.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί από τα εμπλεκόμενα υπουργεία που διαχειρίζονται το μεταναστευτικό πρόβλημα εάν το «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τον Πειραιά θα ακολουθήσει κάποιο νέο δρομολόγιο, ή αν θα προσεγγίσει εκ νέου το λιμάνι της Κω. Επίσης, επισήμως δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους δόθηκε εντολή στο πλοίο να αλλάξει προορισμό. 

Το πλοίο μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης ήταν προγραμματισμένο να καταλήξει στη Θεσσαλονίκη όμως η διαρροή ότι οι χιλιάδες μετανάστες θα μεταφερθούν με λεωφορεία των ΚΤΕΛ στα ελληνοσκοπιανά σύνορα άλλαξε το σχεδιασμό. 

Διπλωματικοί κύκλοι φέρεται να υποστηρίζουν ότι προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης των Σκοπίων όσο και από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται Το Βήμα, επειδή οι 150 από τους 2.450 μετανάστες πρέπει να περάσουν από το Τμήμα Αλλοδαπών στον Πειραιά για τη διακρίβωση στοιχείων, αποφασίστηκε το πλοίο να πάει απευθείας στον Πειραιά, χωρίς ενδιάμεση στάση στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση