GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φίλης: Δε θέλουμε δάνειο-γέφυρα, θέλουμε τα πρώτα 25 δισ. του ESM

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει και σκληρά μέτρα τα οποία θα πρέπει να αλλαχθούν στην πορεία, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙ...

Φίλης: Δε θέλουμε δάνειο-γέφυρα, θέλουμε τα πρώτα 25 δισ. του ESM
Η συμφωνία θα περιλαμβάνει και σκληρά μέτρα τα οποία θα πρέπει να αλλαχθούν στην πορεία, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας στην ΕΡΤ1.
Ερωτηθείς αν πάνε καλά οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, απάντησε ότι αυτό είναι κάτι που θα φανεί στο τέλος, αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση δε θέλει κανένα δάνειο-γέφυρα αλλά την πρώτη δόση των 25 δισ. από το ESM.
Ο κ. Φίλης σημείωσε ότι μετά τη συμφωνία, το φθινόπωρο θα ακολουθήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνέδριο τον Σεπτέμβριο, στο οποίο όλοι πρέπει να προσέλθουν με τις απόψεις τους και να σεβαστούν τη δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας.
Πρόσθεσε ότι δεν βλέπει να υπάρχουν κινήσεις που να οδηγούν σε μια ντε φάκτο διάσπαση.
Σε ερώτηση για την προτροπή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη να μην ψηφιστεί η συμφωνία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ακατανόητη κίνηση, γιατί, όπως είπε, γιατί το αποτέλεσμα της προτροπής αυτής θα είναι να πέσει η κυβέρνηση.
Για το ενδεχόμενο εκλογών εκτίμησε ότι έχουμε μια αλλαγή πολιτικού κλίματος και προϋποθέσεων και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται την προσφυγή στο λαό, τη στιγμή που θα κριθεί αναγκαίο.
«Αν χρειαστεί να ανανεωθεί η λαϊκή εντολή θα ανανεωθεί, δεν υπάρχει ειδικός σκοπός» συμπλήρωσε, αναφερόμενος στις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί για κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση