GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η μεγάλη επιστροφή της ΑΕΚ: Νίκησε με 3-0 τον Πλατανιά

Δύο χρόνια οι οπαδοί της ΑΕΚ έζησαν έναν εφιάλτη, ο οποίος όμως τους έφερε ακόμη πιο κοντά στην ομάδα τους. Και αφού άντεξαν στα δύσκολ...

Η μεγάλη επιστροφή της ΑΕΚ: Νίκησε με 3-0 τον Πλατανιά Δύο χρόνια οι οπαδοί της ΑΕΚ έζησαν έναν εφιάλτη, ο οποίος όμως τους έφερε ακόμη πιο κοντά στην ομάδα τους. Και αφού άντεξαν στα δύσκολα, τώρα θα το απολαύσουν. Όπως απόλαυσαν την εμφάνιση της ομάδας τους στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και την εύκολη νίκη επί του Πλατανιά. Κι αν το τρίποντο ήταν, ουσιαστικά, δεδομένο εκ των προτέρων, η καλή απόδοση της ΑΕΚ αν και δεν είναι ακόμη έτοιμη ήταν ένα ευχάριστο μήνυμα προς τον κόσμο της. Ειδικά στο δεύτερο 45λεπτο οι Κιτρινόμαυροι έβγαλαν αυτοματισμούς, είχαν τρεξίματα, απόλυτη οργάνωση στο παιχνίδι τους και ξέρουν ότι έχουν και τον χρόνο με το μέρος τους αφού υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν μπει ακόμη. Εκπληκτικοί οι Γιόχανσον και Πλατέλλας, δείχνει να ανεβαίνει ο Τζιμπούρ (που βγήκε λόγω ενοχλήσεων), παράνοια στο ΟΑΚΑ όταν μπήκε αλλαγή στο 75' ο Μπουονανότε!
Το ξεκίνημα του ματς θα μπορούσε να ήταν ιδανικό για την ΑΕΚ αφού στο 2' ο Βάργκας έβγαλε ωραία για τον Τζιμπούρ, το διαγώνιο σουτ του οποίου, όμως, έφυγε άουτ. Οι Κιτρινόμαυροι ήθελαν να πάρουν την μπάλα και να κάνουν το παιχνίδι τους αλλά είχαν να αντιμετωπίσουν το άγχος τους, λόγω της πρεμιέρας, όπως φαινόταν από τα εύκολα λάθη που γίνονταν. Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα βιάζονταν πολύ και αυτό φυσικά δεν τους βοηθούσε στο να αναπτυχθούν σωστά, με συνέπεια το πρώτο 15λεπτο να περάσει χωρίς κάποιον άλλον κίνδυνο για τον Πλατανιά.
Η Ενωση έδειξε να βρίσκει τα πατήματα της μετά το 20' και μετέφερε το ματς προς την περιοχή των Κρητικών, ψάχνοντας τον τρόπο με τον οποίο θα άνοιγε η άμυνα. Αυτός, τελικά, βρέθηκε στο 27' από την έξυπνη πάσα του Γιόχασον, την προβολή του Βάργκας και την κόντρα και σε αντίπαλο για να γίνει το 1-0! Το γκολ, όπως ήταν λογικό, έφερε ηρεμία στην ΑΕΚ, για την οποία τα πήγαινε πολύ καλά ο Πλατέλλας από δεξιά και ο Σοϊλέδης από αριστερά. Οι Κιτρινόμαυροι, που είχαν κατοχή μπάλας 65%-35% στο πρώτο 45λεπτο, πήγαν για το δεύτερο γκολ που ουσιαστικά θα καθάριζε από νωρίς τον αγώνα αλλά δεν το πέτυχαν αφού πάντα κάτι έλειπε στην τελική πάσα.
Στο δεύτερο μέρος, πάντως, δεν έλειπε τίποτα... Η ΑΕΚ μπήκε όπως έπρεπε και στο 47' ο Γκάλο με τρομερό σουτ με το... αριστερό έκανε το 2-0 και έδωσε το σύνθημα για το πάρτι. Οχι μόνο στις εξέδρες αλλά και στον αγωνιστικό χώρο αφού η Ενωση ανέβασε στροφές και... έκρυψε την μπάλα! Η ομάδα του Δέλλα πλησίασε στο τρίτο γκολ στο 49' με το τακουνάκι του Τζιμπούρ (που λίγα λεπτά μετά άφησε τη θέση του στον Μπαρμπόσα λόγω ενοχλήσεων), είχε ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 50' καθώς οι Βάργκας και Γιόχανσον έκρυψαν την μπάλα, με τον εκπληκτικό Σουηδό να βγάζει τετ α τετ τον Πλατέλλα αλλά ο Ολίμπα απέκρουσε, για να γίνει το 3-0 στο 58': Οι Κιτρινόμαυροι επιτέθηκαν και πάλι με πολύ όμορφο τρόπο, η μπάλα γύρισε και ο Σιμόες έκανε το γύρισμα από δεξιά για να σκοράρει ο Αραβίδης προ κενής εστίας!
Οι Κιτρινόμαυροι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και κινούνταν ως πραγματική ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, την ίδια ώρα που οι περισσότεροι από 30.000 στις εξέδρες αποθέωναν τους πάντες, συμπεριλαμβανομένου και του Μπουονανότε όταν σηκώθηκε για προθέρμανση. Ο Αργεντίνος σήκωσε στο πόδι το ΟΑΚΑ όταν μπήκε αλλαγή στο 75', με την ΑΕΚ να έχει κατεβάσει στροφές αλλά να έχει πάντα τον απόλυτο έλεγχο. Οπως... απόλυτη ήταν η απόδοση των Γιόχανσον και Πλατέλλα, οι οποίοι ουσιαστικά δεν έκαναν ούτε μία λάθος επιλογή σε όλο το ματς!
Ενα ματς που ολοκληρώθηκε σε χαλαρό ρυθμό αφού η ΑΕΚ κατέβασε στροφές μετά το 70', απολαμβάνοντας την επιστροφή της και την πρώτη νίκη της σεζόν. Μια σεζόν που μπορεί να εξελιχθεί πολύ όμορφα για τους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι ξέρουν ότι έχουν ακόμη δουλειά να κάνουν. Και έχουν μεγάλη διάθεση για δουλειά...!
Man of the match: Θα μπορούσε να πάει ο «τίτλος» σε Βάργκας και Γκάλο καθώς ήταν αυτοί που με τα γκολ τους καθάρισαν το ματς και απελευθέρωσαν και τους συμπαίκτες τους. Με βάση την απόδοση όλων, όμως, το βραβείο πάει σε Γιόχανσον ή Πλατέλλα. Ο καθένας επιλέγει όποιον από τους δύο θέλει.
Αδύναμος κρίκος: Ο Μπανανά ήταν πηγή κινδύνων για την ομάδα του...
Στο ύψος του: Για τον Αραβίδη τα έχουμε γράψει πολλές φορές. Ο περσινός πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ έκανε για ακόμη μία φορά το καθήκον του, όχι μόνο με το γκολ που έβαλε αλλά και με τη συνολική δουλειά του. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αποθεώνεται πάντα από τον κόσμο.
Η γκάφα: Θα μπορούσε να την κάνει ο Μπαρόχα, αλλά την απέφυγε, στο μοναδικό σουτ που έκανε σε όλο το ματς ο Πλατανιάς με τον Μαχαμάτ.
Το στραγάλι: Αν εξαιρέσουμε ένα οφσάιντ που κακώς υποδείχθηκε όταν ο Πλατέλλας έβγαινε τετ α τετ και ένα έμμεσο που δεν δόθηκε υπέρ της ΑΕΚ, η διαιτησία δεν είχε άλλα προβλήματα.
Το ταμείο του Gazzetta: Καλύτερη πρεμιέρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί η ΑΕΚ. Εύκολη νίκη, όμορφο ποδόσφαιρο και πάρτι από περισσότερους από 30.000 οπαδούς της! Η Ενωση, φυσικά, δεν είναι έτοιμη ακόμη και αυτό μόνο αισιοδοξία μπορεί να προκαλεί στον κόσμο της, που έμεινε ικανοποιημένος από όσα είδε στο ΟΑΚΑ.
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Σιμόες (75' Μπουονανότε), Γιόχανσον, Βάργκας (66' Ανάκογλου), Πλατέλλας, Αραβίδης, Τζιμπούρ (52' Μπαρμπόσα).
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Ολίμπα, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν (70' Γουνδουλάκης), Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Στανισλάβιεβιτς, Μαχαμάτ, Μενδρινός (55' Τσουράκης), Γκόμες (55' Ντίνας), Ανγκούλο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση