GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

3 στις 10 επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο από τα capital controls

Τις επιπτώσεις στην αγορά από την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, περιγράφει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κο...

3 στις 10 επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο από τα capital controls
Τις επιπτώσεις στην αγορά από την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, περιγράφει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, επισημαίνοντας ότι περισσότερες από 3 στις 10 επιχειρήσεις κινδυνεύουν πλέον με λουκέτο, αφού η μείωση του τζίρου τους στις φετινές καλοκαιρινές εκπτώσεις έχει ξεπεράσει το 70%.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, 9 στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις δηλώνουν κάθετη πτώση του τζίρου τον Ιούλιο, η οποία μεσοσταθμικά ξεπερνά το 50%, αφού από αγορά σε αγορά και από πόλη σε πόλη κυμαίνεται από 30% έως ακόμα και 80%. Αναλυτικά 1 στους 10 εμπόρους δηλώνει μείωση μέχρι 20%, 2 στους 10 20-50%, 4 στις 10 επιχειρήσεις αναφέρει μείωση 50-70% και τέλος 3 στους 10 άνω του 70%, ενώ μόνο 1 στους 10 δηλώνει ότι κινείται στα περυσινά επίπεδα. Συνολικά, για τις εμπορικές επιχειρήσεις του εισαγωγικού, του εξαγωγικού, του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, οι απώλειες ανέρχονται στα 1,2 δισ. ευρώ κάθε εβδομάδα που περνάει, ενώ όλο αυτό το διάστημα το ελληνικό δημόσιο έχασε πάνω από 1 δισ. ευρώ από έμμεσους φόρους.
«Κρίνοντας από τις καταστροφικές επιπτώσεις στην αγορά, από την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι με δεδομένη την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, οι συνέπειες θα είναι πιο οδυνηρές από πλευράς λουκέτων και ανεργίας, μέχρι τέλος του έτους», αναφέρει ο κ. Κορκίδης.
«Πάντως, στις νησιωτικές και τουριστικές αγορές της χώρας, η κίνηση είναι κάπως καλύτερη, κυρίως λόγω της "εισαγόμενης" κατανάλωσης, δεν είναι γνωστό, όμως, ακόμα το ποσοστό πτώσης του εσωτερικού τουρισμού», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση