GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μαλαισία επιβεβαιώνει: Τα συντρίμμια ανήκουν στην μοιραία πτήση ΜΗ370

Τα συντρίμμια που ανακαλύφθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο νησάκι Ρεϊνιόν- ανοικτά της Μαδαγασκάρης - ανήκουν στο αεροσκάφος Μπόινγκ 7...

Η Μαλαισία επιβεβαιώνει: Τα συντρίμμια ανήκουν στην μοιραία πτήση ΜΗ370

Τα συντρίμμια που ανακαλύφθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο νησάκι Ρεϊνιόν- ανοικτά της Μαδαγασκάρης - ανήκουν στο αεροσκάφος Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, ενώ εκτελούσε την πτήση MH370. Το κομμάτι που βρέθηκε φέρει την ένδειξη “657BB”, το οποίο σύμφωνα με αρκετούς εμπειρογνώμονες έδειχνε από την αρχή ότι πρόκειται για ένα πηδάλιο κλίσης από ένα Boeing 777.

Αυτό δήλωσε επισήμως το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ, σε έκτακτο τηλεοπτικό του διάγγελμα, επικαλούμενος την διεθνή ομάδα αναλυτών που εξέτασαν το κομμάτι του φτερού στην Τουλούζ της Γαλλίας. 

Ο Ράζακ δήλωσε ότι πλέον – για πρώτη φορά μετά από 17 μήνες - υπάρχουν υπαρκτά ευρήματα από την εξαφανισμένη πτήση, ευχαρίστησε όλες τις χώρες που συνέβαλλαν στην έρευνα και εξέφρασε για άλλη μια φορά την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων. 

Όμως και ο αντιεισαγγελέας του Παρισιού Σερζ Μακοβιάκ, που συμμετέχει στην έρευνα, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι υπάρχουν "πολύ ισχυρές ενδείξεις" ότι το φτερό που βρέθηκε στη Ρεϊνιόν ανήκει στο μοιραίο Boeing 777.

Το Μπόινγκ της Malaysia Airlines είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο με 239 επιβάτες και πλήρωμα,  τον Μάρτιο του 2014. Ξαφνικά, μετά από μία ώρα, εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος από τα ραντάρ και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της παγκόσμιας αεροπλοΐας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση