GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αφγανιστάν: 40 νεκροί σε μια μέρα, "δώρο" στον νεό ηγέτη των Ταλιμπάν

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια σειρά αιματηρών επιθέσεων τις τελευταίες 24 ώρες στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν,...

Αφγανιστάν: 40 νεκροί σε μια μέρα,

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια σειρά αιματηρών επιθέσεων τις τελευταίες 24 ώρες στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, στο πρώτο κύμα επιθέσεων αφότου ανέλαβε την ηγεσία των Ταλιμπάν ο μουλάς Μανσούρ, στη θέση του μουλά Όμαρ, ο θάνατος του οποίου ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Στην πρώτη επίθεση, φορτηγό παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών ανατινάχθηκε σε σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή,με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 248. 

Στη δεύτερη, 20 εκπαιδευόμενοι αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους όταν ένας άνδρας που φορούσε στολή εκπαιδευόμενου πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ανάμεσά τους.

Χθες το βράδυ μια ακόμη έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και στις βάσεις των ξένων στρατιωτών, δήλωσε ο Εμπαντουλά Καρίμι, εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο οποίος δεν ήταν σε θέση εάν υπήρξαν θύματα. Πυρά όπλων ακούγονταν στην περιοχή, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους, το πρώτο μετά το τέλος της αποστολής των μάχιμων δυνάμεων του NATO στο Αφγανιστάν, καταγράφηκε ένας αριθμός θυμάτων μεταξύ των αμάχων χωρίς προηγούμενο — 1.592 νεκροί και 3.329 τραυματίες, σύμφωνα με την αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, την UNAMA.

Και αυτό χωρίς να υπολογίζονται οι απώλειες στις τάξεις της αφγανικής αστυνομίας και του αφγανικού στρατού, που χάνουν, όπως δήλωσε ένας Αμερικανός στρατηγός αυτή την εβδομάδα, 4.000 άνδρες τον μήνα, τόσο λόγω των απωλειών τους στις μάχες, όσο και λόγω των λιποταξιών.

Οι επιθέσεις μοιάζουν να διαψεύδουν κάθε ελπίδα περί ταχείας επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στο κίνημα των Ταλιμπάν και την κυβέρνηση του Γάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση