GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νιγηρία: 500 μέρες από την απαγωγή 200 μαθητριών από τη Μπόκο Χαράμ

500 μέρες συμπληρώνονται από μια απαγωγή που σόκαρε όλο τον κόσμο: η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ απήγαγε περισσότερ...

Νιγηρία: 500 μέρες από την απαγωγή 200 μαθητριών από τη Μπόκο Χαράμ
500 μέρες συμπληρώνονται από μια απαγωγή που σόκαρε όλο τον κόσμο: η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ απήγαγε περισσότερες από 200 μαθήτριες μέσα από το σχολείο τους στο Τσιμπόκ στη Νιγηρία. Τα όσα ακούστηκαν για τις τύχες τους ήταν ανατριχιαστικά. Η υπόθεση έγινε γνωστή με την εκστρατεία #BringBackOurGirls.
Ήταν 14 Απριλίου 2014 οι ισλαμιστές εισέβαλαν στο λύκειο του Τσίμποκ, στην Πολιτεία του Μπόρνο και απήγαγαν 276 κορίτσια. Οι 57 μαθήτριες κατάφεραν λίγο αργότερα να δραπετεύσουν αλλά η τύχη των υπόλοιπων 219 παραμένει άγνωστη. Έναν μήνα μετά την απαγωγή η Μπόκο Χαράμ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου εμφανίζονταν ντυμένες στα μαύρα, να απαγγέλουν το Κοράνι.Ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ υποστήριξε αργότερα ότι τα κορίτσια εξισλαμίστηκαν και "παντρεύτηκαν" με μαχητές της οργάνωσής του.
Σήμερα οι συγγενείς των περισσότερων από 200 μαθητριών ετοιμάζουν μια κινητοποίηση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 500 ημερών από την απαγωγή τους από τους ακραίους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ, στη βορειοανατολική Νιγηρία.
Η υπόθεση προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή που οδήγησε στην ίδρυση toy κινήματος, του "Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας" (#BringBackOurGirls) που το στηρίζουν προσωπικότητες όπως η Αντζελίνα Τζολί και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα.
Την Πέμπτη, το κίνημα σκοπεύει να οργανώσει μια μεγάλη πορεία στην Αμπούτζα, την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της Νιγηρίας για να υπενθυμίσει ότι πέρασαν 500 ημέρες από την απαγωγή. "Πάνε 498 ημέρες, αποτύχαμε, έπρεπε να τις έχουμε σώσει την ίδια ημέρα", είπε η Αϊσά Γεσούφου, η εκπρόσωπος του κινήματος.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας έχουν διασώσει δεκάδες αιχμαλώτους της Μπόκο Χαράμ, όχι όμως και τις μαθήτριες του Τσίμποκ. Ο στρατός υποστηρίζει ότι γνωρίζει πού βρίσκονται, στην περιοχή του δάσους της Σαμπίσα, στην Πολιτεία Μπόρνο, όμως θα κινδύνευε η ζωή τους σε μια επιχείρηση για την απελευθέρωσή τους.
Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι, που ανέλαβε τα καθήκοντά του στα τέλη Μαΐου, έδωσε περιθώριο τριών μηνών στον στρατό για να εξουδετερώσει την Μπόκο Χαράμ που ευθύνεται για τον θάνατο τουλάχιστον 15.000 ανθρώπων από όταν πρωτοεμφανίστηκε, το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση