GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνελήφθησαν 5 δουλέμποροι για το πολύνεκρο ναυάγιο στη Μεσόγειο

Οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν σήμερα τρεις Λίβυους και δύο Αλγερινούς που κατηγορούνται για πολλαπλές ανθρωποκτονίες και τράφικινγκ σε σ...

Συνελήφθησαν 5 δουλέμποροι για το πολύνεκρο ναυάγιο στη Μεσόγειο
Οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν σήμερα τρεις Λίβυους και δύο Αλγερινούς που κατηγορούνται για πολλαπλές ανθρωποκτονίες και τράφικινγκ σε σχέση με τον θάνατο από πνιγμό πάνω από 200 μεταναστών μετά το ναυάγιο ενός πλοίου στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Οι πέντε συνελήφθησαν στο Παλέρμο αφού ανακρίθηκαν χθες, Πέμπτη. Η αστυνομία ανέφερε πως μετανάστες ξυλοκοπούνταν και μαχαιρώνονταν στη διάρκεια του ταξιδιού, ενώ πολλοί κλειδώνονταν στο αμπάρι.
Οι μετανάστες πνίγηκαν όταν το σκάφος ανατράπηκε καθώς πλησίαζε το πλοίο LE Niamh του ιρλανδικού Πολεμικού Ναυτικού, πιθανόν επειδή οι απελπισμένοι επιβάτες του μετακινήθηκαν προς τη μια πλευρά όταν εντόπισαν το πλοίο.
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι ηλικίας από 21 έως 24 ετών, είχαν χρεώσει τους μετανάστες από 1.200 έως 1.800 δολάρια για το ταξίδι, ανάλογα με το πού θα κάθονταν στο σκάφος, το οποίο μετέφερε περίπου 650 ανθρώπους όταν ανατράπηκε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών. Αυτοί που βρίσκονταν στο αμπάρι είχαν πληρώσει λιγότερα, διευκρίνισε η αστυνομία.
Περισσότεροι από 400 μετανάτες διασώθηκαν από ιταλικά και ιρλανδικά πλοία. Η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες εναντίον των πέντε αφου μίλησε με πολλούς από τους επιζήσαντες στη διάρκεια της νύκτας μετά την άφιξή τους στο Παλέρμο.
Τον Απρίλιο, ένα σκάφος 20 μέτρων ανατράπηκε καθώς το πλησίαζε ένα εμπορικό πλοίο για να του προσφέρει βοήθεια, με αποτέλεσμα το θάνατο έως 900 ανθρώπων.
Ήταν το πιο πολύνεκρο ναυάγιο που έχει συμβεί στη Μεσόγειο σε διάστημα δεκαετιών και έγινε ένα σύμβολο της μακροχρόνιας μεταναστευτικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση