GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανθρακωρύχοι ταμπουρώθηκαν σε βάθος 900 μέτρων ζητώντας δεδουλευμένα

Περισσότεροι από 70 ανθρακωρύχοι στη Χιλή ταμπουρώθηκαν σε ένα ορυχείο σε βάθος 900 μέτρων από την επιφάνεια και δεν δέχονται να πιου...

Ανθρακωρύχοι ταμπουρώθηκαν σε βάθος 900 μέτρων ζητώντας δεδουλευμένα
Περισσότεροι από 70 ανθρακωρύχοι στη Χιλή ταμπουρώθηκαν σε ένα ορυχείο σε βάθος 900 μέτρων από την επιφάνεια και δεν δέχονται να πιουν ούτε νερό, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να απαιτήσουν τα δεδουλευμένα τους. Οι απεργοί βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και δυο εβδομάδες, χωρίς όμως να έχει ανταποκριθεί ο εργοδότης τους στο αίτημα τους.
"Απέκλεισαν την πρόσβαση, γκρέμισαν τις εισόδους, κάτι που μας εμποδίζει να φτάσουμε εκεί που βρίσκονται. Δεν έχουν κανένα μέσο επικοινωνίας και είπαν ότι δεν θέλουν ούτε τρόφιμα, ούτε νερό" είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Λουίς Τσάντια, ο πρόεδρος του συνδικάτου των ανθρακωρύχων του ορυχείου Σάντα Άνα, στην περιοχή Κονσεπσιόν, που απέχει 550 χιλιόμετρα νοτίως του Σαντιάγο.
Συνολικά, 73 ανθρακωρύχοι κατέβηκαν σε απεργία στις 11 Αυγούστου και κλείστηκαν στις στοές του ορυχείου, σε βάθος 650 μέτρων, ζητώντας να πληρωθούν τους μισθούς τους, η καταβολή των οποίων καθυστερεί από τον Ιούνιο. Στο ορυχείο απασχολούνται περισσότεροι από 170 εργαζόμενοι.
Ο Τσάντια εξήγησε την Δευτέρα ότι οι απεργοί αποφάσισαν να κατέβουν σε βάθος 900 μέτρων, όπου μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την παροχή οξυγόνου.
Οι ανθρακωρύχοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από τη διεύθυνση του ορυχείου που ανήκει σε μια κοινοπραξία δύο ντόπιων επιχειρηματιών, του Ροντρίγκο Ντάνους και του Πολ Φοντέν. Οι δύο τελευταίοι ωστόσο δηλώνουν ότι έχουν παραχωρήσει το ορυχείο σε έναν τρίτο επιχειρηματία και ότι δεν τους αφορά η διένεξη.
Η κυβέρνηση παρέχει οικονομική βοήθεια στις οικογένειες των ανθρακωρύχων και σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη εξ ονόματός τους. Η υπουργός Εργασίας Χιμένα Ρινκόν κάλεσε πάντως τους ιδιοκτήτες του ορυχείου να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στις οικογένειες των εργαζομένων "που δεν έχουν τίποτα να φάνε".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση