GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε ο σωματοφύλακας του Μάο Τσετούνγκ σε ηλικία 99 ετών

Ο Ουάνγκ Ντονγκσίνγκ, ο σωματοφύλακας του Μάο Τσετούνγκ, του ιδρυτή της σύγχρονης Κίνας, πέθανε σήμερα σε ηλικία 99 ετών, μετέδωσε το ε...

Πέθανε ο σωματοφύλακας του Μάο Τσετούνγκ σε ηλικία 99 ετών

Ο Ουάνγκ Ντονγκσίνγκ, ο σωματοφύλακας του Μάο Τσετούνγκ, του ιδρυτή της σύγχρονης Κίνας, πέθανε σήμερα σε ηλικία 99 ετών, μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Το πρακτορείο, που τον αποκαλεί "έμπειρο και δοκιμασμένο, πιστό κομμουνιστή μαχητή και επαναστάτη προλετάριο", ανέφερε ότι ο Ουάνγκ πέθανε νωρίς σήμερα το πρωί από ασθένεια, επικαλούμενο το Γενικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο Ουάνγκ γεννήθηκε το 1916 και, εκτός από επικεφαλής της σωματοφυλακής του Μεγάλου Τιμονιέρη, ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της κατάλυσης της "Συμμορίας των Τεσσάρων", με αρχηγό τη χήρα του Μάο, την Τζιανγκ Τσινγκ, το 1976. Υπήρξε επίσης αντιπρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος και ήταν ένα από τα τελευταία εν ζωή ηγετικά στελέχη της εποχής της Πολιτιστικής Επανάστασης.

Πηγή ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση