GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έξι "Ελλάδες"... έφυγαν από την Ασία λόγω Κίνας

Βουτιά και μαζικές εκροές κεφαλαίων στις ασιατικές αγορές προκαλούν ρίγη διεθνώς με τα χρηματιστήρια της Κίνας να ηγούνται των απωλειών κα...

Έξι Ελλάδες... έφυγαν από την Ασία λόγω Κίνας
Βουτιά και μαζικές εκροές κεφαλαίων στις ασιατικές αγορές προκαλούν ρίγη διεθνώς με τα χρηματιστήρια της Κίνας να ηγούνται των απωλειών καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τη σταθερότητα της οικονομίας.
Οι Financial Times αναφέρουν πως από τις αναδυόμενες ασιατικές αγορές έχουν φύγει πάνω από 1 τρισ. δολ. τους τελευταίους 13 μήνες, σχεδόν έξι φορές το ελληνικό ΑΕΠ
Οι επενδυτές φαίνονται να ανησυχούν για δύο πράγματα; για την πορεία της κινεζικής οικονομίας  και το χρονοδιάγραμμα της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων. Αυτοί οι δύο "μπελάδες"  έχουν κυριεύσει τις αγορές, υπονομεύοντας τις τοποθετήσεις σε μετοχές.
Ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει απώλειες 3,12% μία μέρα μετά τις ισχυρές πιέσεις 6% που δέχτηκαν οι μετοχές. Χαμηλότερα κινούνται και οι μετοχές στο Χονγκ Κονγκ, με το δείκτη Hang Seng  να υποχωρεί 1,04%.
Ο ευρύτερος δείκτης  MSCI Asia-Pacific μη συμπεριλαμβανομένης της αγοράς της Ιαπωνίας, κινείται 0,2% χαμηλότερα, σε χαμηλό δύο ετών. Χειρότερη η εικόνα του δείκτη MSCIEF των αναδυόμενων αγορών, όπου σήμερα βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2011. Από τα υψηλά επίπεδα έτους που βρέθηκε τον Απρίλιο, ο δείκτης έχει χάσει πάνω από 20%.
Με πτώση 1,6% έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο βασικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 1,61%, με απώλειες 331,84 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 20.222,63 μονάδες. Ο δείκτης Topix σημείωσε πτώση 1,42% και απώλειες 23,74 μονάδων, για να κλείσει στις 1.648,48 μονάδες.
. Στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές, ο Sensex στην Ινδία σημειώνει οριακά κέρδη 0,19%, ο ΙDX στην Ινδονησία υποχωρεί 0,66% και ο Kospi στη Ν. Κορέα κινείται 1,03% χαμηλότερα.

Δείτε επίσης
FT: Γιατί η Κίνα τρομάζει περισσότερο τον Ντράγκι από την Ελλάδα
FT: Το Grexit φοβούνταν από την Κίνα το βρήκαν - ΦΩΤΟ
Πτώση στην ευρω-παραγωγή στη σκιά της κρίσης από την Αθήνα έως το Πεκίνο
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις για το ελληνικό χρέος
Η βουτιά στο "ζωώδες ένστικτο" της Ελλάδας των μνημονίων - ΦΩΤΟ
11 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα του παγκόσμιου πλούτου - ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση