GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ευτυχία έρχεται όταν γράφεις στο ημερολόγιο!

Το «κλειδί» της ευτυχίας κρύβεται σε μια συνήθεια που είχαμε όταν ήμασταν παιδιά. Το να κρατάμε ημερολόγιο. Ένας γερμανός ερευν...

Η ευτυχίας έρχεται όταν γράφεις στο ημερολόγιο!
Το «κλειδί» της ευτυχίας κρύβεται σε μια συνήθεια που είχαμε όταν ήμασταν παιδιά.
Το να κρατάμε ημερολόγιο.

Ένας γερμανός ερευνητής υποστηρίζει, ότι το να κρατάμε σημειώσεις από τα πράγματα που μας προκαλούν ευτυχία, μπορεί να μας βοηθήσει να μάθουμε πώς να κάνουμε πιο χαρούμενο τον εαυτό μας.
Ο Dr Stefan Klein βρήκε, ότι το να είναι κανείς ευτυχισμένος είναι μια ικανότητα που μπορεί να διδαχθεί, όπως για παράδειγμα η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και ένας τρόπος για να εκπαιδεύσεις κανείς τον εαυτό του να είναι ευτυχισμένος, είναι με το να καταγράφει τα μικρά πράγματα που του φτιάχνουν τη διάθεση κάθε μέρα.
Μιλώντας στο φεστιβάλ επιστημών Cheltenham Science Festival, ο ερευνητής ανέφερε ότι δεκαετίες μελετών επάνω στην ευτυχία έχουν δείξει, ότι οι άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί με κλινική κατάθλιψη, συχνά πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν άλλες πηγές ευτυχίας στη ζωή τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια έρευνα που έκανε ο ψυχίατρος Giovanni Fava από την Ιταλία, οι ασθενείς από τους οποίους ζητήθηκε να κρατήσουν ημερολόγιο από τα πράγματα που τους έκαναν χαρούμενους, «βοηθήθηκαν πολύ στο να καλυτερεύσει η κατάστασή τους».
«Είναι κάτι πάρα πολύ απλό. Απλά κάθεσαι το βράδυ και καταγράφεις τις στιγμές και τις περιστάσεις που σε έκαναν να νιώσεις χαρούμενο μέσα στην ημέρα. Ο σκοπός της άσκησης αυτής είναι απλά να ενισχύσει την επίγνωση αυτών των στιγμών, έτσι ώστε το άτομο να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του. Ακόμα και οι άνθρωποι που υποφέρουν από βαριά μορφή κατάθλιψης έχουν στιγμές ευτυχίας, όμως αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι ίδιοι δεν το πιστεύουν ότι υπάρχουν αυτές οι στιγμές στη ζωής τους» εξήγησε ο Dr Klein, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση