GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμμένος: Η Τουρκία διευκολύνει την παράνομη διακίνηση μεταναστών

Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ προς την Τουρκία για τη διευκόλυνση που παρέχει στους παράνομους διακινητές μεταναστών...

Καμμένος: Η Τουρκία διευκολύνει την παράνομη διακίνηση μεταναστών

Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ προς την Τουρκία για τη διευκόλυνση που παρέχει στους παράνομους διακινητές μεταναστών και προσφύγων όπως είπε, ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη Λέσβο όπου περιόδευσε.

"Οι τουρκικές ακταιωροί της ακτοφυλακής όχι απλώς δεν αποτρέπουν τη διακίνηση των μεταναστών και των προσφύγων, αλλά τη διευκολύνουν" ανέφερε χαρακτηριστικά στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Μυτιλήνη όπου περιόδευσε.

Ο κ. Καμμένος γνωστοποίησε ότι θα θέσει το θέμα της συμπεριφοράς της Τουρκίας που "αποδεδειγμένα πλέον, όχι απλώς δεν σέβεται την συνθήκη επαναπροώθησης, αλλά αντίθετα διευκολύνει τους παράνομους διακινητές ανθρώπων στην επόμενη άτυπη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί 1-2 Σεπτεμβρίου" καλώντας και την Ε.Ε. να κρίνει αυτή τη στάση της γείτονος.

"Το θέμα της εισόδου είναι ένα θέμα που αφορά δύο εκατομμύρια υποψήφιους μετανάστες που βρίσκονται στην απέναντι όχθη. Πρέπει να αντιμετωπισθεί επειγόντως. Με μέτρα στις χώρες τους, με τη δυνατότητα αυτών των ανθρώπων να γυρίζουν στις εστίες τους και να παραμείνουν εκεί", παρατήρησε.

Ο κ. Καμμένος ζήτησε από τον αρμόδιο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο να ενεργοποιηθεί "για να μπορέσουμε να πάρουμε άμεση χρηματοδότηση για τη μίσθωση πλοίων για τη μεταφορά των μεταναστών από τα νησιά στη χερσαία Ελλάδα".

"Θα πρέπει να εξεταστεί και η δυνατότητα -με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- να κινητοποιηθούν και τα πλοία της ΝΕΛ τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν ακινητοποιηθεί, λόγω μη καταβολής χρημάτων προς τους εργαζόμενους", πρόσθεσε.

Ο Πάνος Καμμένος διευκρίνισε ότι κατά τη μεταφορά μπορεί να γίνεται η καταγραφή των μεταναστών και των προσφύγων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απέρριψε τα περί αποτροπής εισόδου των μεταναστών στη χώρα.

Ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ότι:

-"Δεν πρόκειται να θιχτεί από οποιεσδήποτε απαιτήσεις των δανειστών, αλλά και από τις τελευταίες συμφωνίες.

- Δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

- Δεν θα υπάρξει και καμία επίπτωση στους μισθούς και τις συντάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Υπενθύμισε δε ότι τα οφειλόμενα ποσά προς τα στελέχη "τα έχουμε αποδεσμεύσει προς το υπουργείο Οικονομικών και το κράτος έχει την υποχρέωση να εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας".

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι οι περικοπές 300 εκατομμυρίων ευρώ στις αμυντικές δαπάνες φέτος και τα επόμενα χρόνια, που προβλέπει η τελευταία συμφωνία, έχουν εξασφαλιστεί από την πώληση παλαιού αμυντικού υλικού.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με φαινόμενα αισχροκέρδειας στην τιμή του εισιτηρίου που πλήρωσαν οι επιβάτες του Ελ. Βενιζέλος για να μεταφερθούν από τη Λέσβο στον Πειραιά, ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι "εάν συμβαίνουν αυτά θα πρέπει άμεσα να παρέμβουν οι αρχές".

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφθηκε την έδρα της 98ΑΔΤΕ, φυλάκια του νησιού, προσκύνησε στον Ταξιάρχη και συμμετείχε σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς για το μεταναστευτικό. Επόμενος σταθμός του είναι η Χίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση