GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τη Δευτέρα ανοίγει το ΧΑ, με περιορισμούς για τους Έλληνες επενδυτές

Το Χρηματιστήριο θα επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα, 3 Αυγούστου σύμφωνα με νέες δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Κ. ...

Τη Δευτέρα ανοίγει το ΧΑ, με περιορισμούς για τους Έλληνες επενδυτές
Το Χρηματιστήριο θα επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα, 3 Αυγούστου σύμφωνα με νέες δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Κ. Μποτόπουλου στο CNBC. Το Σαββατοκύριακο θα γίνουν τα απαραίτητα δοκιμαστικά και εάν όλα πάνε καλά το Χρηματιστήριο Αθηνών θα ανοίξει και πάλι την ερχόμενη Δευτέρα.
Το Χρηματιστήριο είναι σχεδόν έτοιμο από τεχνικής άποψης να επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα, εάν βεβαίως υπάρξει σχετική υπουργική απόφαση και εάν οι τράπεζες έχουν ξεπεράσει τα τεχνικά προβλήματα στα μηχανογραφικά τους συστήματα τα οποία θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα των περιορισμών που θα υπάρχουν για τους Έλληνες επενδυτές.
Για τους Έλληνες επενδυτές θα υπάρχει το «παλαιό» και το «φρέσκο» χρήμα. Δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους υφιστάμενους καταθετικούς λογαριασμούς, αλλά θα μπορούν να αγοράζουν μετοχές είτε με μετρητά είτε με εμβάσματα από το εξωτερικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Έλληνες επενδυτές θα μπορούν να κάνουν χρήση των κεφαλαίων που τυχόν υπάρχουν στα πιστωτικά υπόλοιπα των πελατών στις χρηματιστηριακές, ποσό που κινείται μόλις στα 30 εκατ. ευρώ. Πέραν αυτού του ποσού οι Έλληνες επενδυτές θα μπορούν να αγοράζουν μετοχές μέσω κατάθεσης μετρητών, μέσω πώλησης μετοχών που έχει ήδη στο χαρτοφυλάκιό του και μέσω μεταφοράς κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση