GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε πύρινο κλοιό η Ισπανία

Οι αρχές απομάκρυναν νωρίς σήμερα το πρωί περίπου χίλιους ανθρώπους από τα σπίτια τους στην πόλη Χόγιος, στην δυτική Ισπανία, εξαιτίας...

Σε πύρινο κλοιό η Ισπανία
Οι αρχές απομάκρυναν νωρίς σήμερα το πρωί περίπου χίλιους ανθρώπους από τα σπίτια τους στην πόλη Χόγιος, στην δυτική Ισπανία, εξαιτίας πυρκαγιάς που οφείλεται μάλλον σε εγκληματική ενέργεια και εξακολουθεί να εξαπλώνεται, δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.
Την νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή είχαν ήδη απομακρυνθεί 1.400 άνθρωποι από τα σπίτια τους σε γειτονικές τοποθεσίες της περιοχής της Εξτρεμαδούρα.
"Ο αέρας ενίσχυσε τις φλόγες και προκάλεσε την εξάπλωση της πυρκαγιάς, καθιστώντας αναγκαία την απομάκρυνση των κατοίκων από την Χόγιος, λόγω της κοντινής απόστασης στην οποία βρίσκεται η φωτιά και κυρίως του καπνού", δήλωσε στον ισπανικό δημόσιο ραδιοσταθμό ο Χοσέ Λόπεθ Σαντάνα, τοπικός αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού.
"Για τις οικογένειες, είναι πολύ δύσκολο να μην μπορεί κανείς να μείνει στο σπίτι του, αλλά το να σωθούν ζωές αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας", δήλωσε επίσης ο επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης Γκιγέρμο Φερνάντεθ Βάρα.
Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε την Πέμπτη στην οροσειρά Σιέρα ντε Γάτα, έχει ήδη καταστρέψει περίπου 60.000 στρέμματα.
Την ίδια ώρα περίπου 300 πυροσβέστες αγωνίζονται για να θέσουν υπό έλεγχο τέσσερις άλλες πυρκαγιές στην περιοχή Μούρθια, στην νοτιοανατολική Ισπανία.
Περισσότερα από 540.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί από τις πυρκαγιές από την αρχή της χρονιάς στην Ισπανία, περισσότερα από το σύνολο αυτών που έχουν καεί τα δύο τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση