GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θετικός ο Σουλτς στη συμμετοχή του Ευρωκοινοβουλίου στο "κουαρτέτο"

Θετικά βλέπει την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού για συμμετοχή του Ευρωκοινοβουλίου στο “κουρτέτο” των δανειστών της χώρας ο Μάρτιν Σο...

Θετικός ο Σουλτς στη συμμετοχή του Ευρωκοινοβουλίου στο

Θετικά βλέπει την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού για συμμετοχή του Ευρωκοινοβουλίου στο “κουρτέτο” των δανειστών της χώρας ο Μάρτιν Σουλτς. Μάλιστα, σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε στον Αλέξη Τσίπρα ότι ότι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί αίτημα πολλών πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού - που ετάλη με τη μορφή επιστολής προς τον Μάρτιν Σουλτς - θα τεθεί υπόψη των κοινοβουλευτικών ομάδων αμέσως μετά την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο πρωθυπουργός τονίζει στην επιστολή του ότι θεωρεί «πολιτικά επιτακτικό, ο μόνος ευρωπαϊκός θεσμός με άμεση λαϊκή εντολή, να λειτουργήσει ως ο έσχατος εγγυητής της δημοκρατικής λογοδοσίας και συμβατότητας της οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη με το ευρωπαϊκό πολιτικό και κοινωνικό κεκτημένο».

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή εδώ. 

Το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα αφορά στην τακτική διαδικασία αξιολόγησης ως προς την εφαρμογή της δανειακής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελληνική Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και τις συνοδευτικές προϋποθέσεις πολιτικών που δίνουν υπόσταση στη δήλωση του Euro Summit στις 12 Ιουλίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση