GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επέστρεψε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Νταβούτογλου

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου έθεσε τέλος και επίσημα χθες σε κάθε περαιτέρω προσπάθεια να σχηματίσει μια λειτουργική κυβέ...

Επέστρεψε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Νταβούτογλου
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου έθεσε τέλος και επίσημα χθες σε κάθε περαιτέρω προσπάθεια να σχηματίσει μια λειτουργική κυβέρνηση πριν τη λήξη της προθεσμίας της εντολής που είχε, ως τις 23 Αυγούστου.
Ο Νταβούτογλου επέστρεψε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχαν χθες στην Άγκυρα, είπε το γραφείο του προέδρου.
 Ο Νταβούτογλου δεν κατάφερε να βρει κυβερνητικούς εταίρους, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Μπεσίρ Αταλάι.
Ο Αταλάι είπε ότι το συνέδριο του κόμματος θα γίνει την 12η Σεπτεμβρίου, πριν από τις επικείμενες εκλογές. Το συνέδριο αυτό θεωρείται κρίσιμης σημασίας για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το AKP στις εκλογές.
Θεωρητικά, ο Ερντογάν μπορεί να δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην αξιωματική αντιπολίτευση, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), όμως ούτε αυτό θεωρείται ικανό να σχηματίσει έναν λειτουργικό κυβερνητικό συνασπισμό πριν τις 23 Αυγούστου.
Εαν περάσει η προθεσμία χωρίς νέα κυβέρνηση, το σύνταγμα της χώρας απαιτεί τη διάλυση της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Νταβούτογλου από τον Ερντογάν και τον σχηματισμό ενός προσωρινού κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ κομμάτων που θα οδηγήσει την Τουρκία σε εκλογές εκ νέου το φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση