GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Τσίπρας και η αντιπολίτευση...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ -Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΙΣ ΕΠΌΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ - Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΌΜΟ -Η ΧΩΡΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜ...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ

-Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΙΣ ΕΠΌΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
- Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΌΜΟ
-Η ΧΩΡΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑ ΘΎΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΆΛΙ


-Η ποιότητα της σημερινής συζήτησης στην βουλή ,είναι αποτέλεσμα και έκφραση της πολυπλευρης κρίσης. Για όσους μπορούν να την παρακολουθησουν με νηφαλιοτητα, καταριπτει πολλούς μύθους, διαχρονικους και πρόσφατους.

-Την ευθύνη έχουν τα πρώην κυβερνητικά κόμματα, τα οποία δημιούργησαν την καλύτερη περίοδο της χώρας την Μεταπολιτευση , εκκολαψαν ή αποδεχθηκαν ομως και τις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος.
-Αυτό δεν απαλλάσει την Αριστερα, από τις δικές της ευθύνες, οι οποίες έγιναν τραγικές ,όταν η κρίση τους έκανε κυβέρνηση.
-Σήμερα ο Τσιπρας ταυτίζεται, με επωδυνους όρους για την χώρα, την οικονομία και την πλειοψηφία των πολιτών, με όλα αυτά που κατήγγειλε με απίστευτη σφοδροτητα.
-Η χώρα αποφεύγει προσωρινά και τώρα, όπως το 2010, την άτακτη χρεοκοπία και την βίαιη καταρευση.

-Όμως, είναι βέβαιο ότι η κρίση θα διαρκέσει πολύ περισσότερο χρόνο και θα βαθυνει γιατί ,ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αντιπολιτευση, έχουν συγκροτημένη πρόταση εξόδου από την κρίση, ούτε φυσικά δυνάμεις για να διαμορφώσουν και να υλοποιήσουν, μια ανάλογη πολιτική.

-Ο Τσιπρας σήμερα, επισημοποιει την διάσπαση του Συριζα και σύντομα θα προκυρηξει εκλογές, για να λεηλατησει και τις λίγες ψήφους, που διατήρησαν στις προηγούμενες εκλογές τα κόμματα του κέντρου.
-Τα κόμματα του ΚΈΝΤΡΟΥ και της σοσιαλδημοκρατιας, εντος και εκτος βουλής αμήχανα , χωρίς τακτική και στρατηγική, επικυρωνουν τους σχεδιασμούς του Τσιπρα .
-Ούτε ένα όρο δεν μπόρεσαν να βάλουν στον Πρωθυπουργό, για να ψηφιζουν το μνημονιο του.
- Για το καλο τις χωρας επρεπε , να απαιτήσουν από τον Τσιπρα, πριν καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές, να δεσμευτεί σε τρεις όρους :

-α ) Να αλλάξει ,ταυτόχρονα με την ψήφιση του μνημονίου , και τον εκλογικό νόμο.

-β ) Ένα ελάχιστο σχέδιο μεταρρυθμισεων, στην οικονομία, το κράτος και το πολιτικό σύστημα.

-γ )Εκλογές, μετά από ένα χρόνο, χρόνος αναγκαίος για να σταθεροποιθει η χώρα.

-Μόνο έτσι ,η χώρα θα είχε ελπίδα και η αντιπολιτευση, ειδικά τα κόμματα του κέντρου και της σοσιαλδημοκρατιας , λόγο στις εξελίξεις. Μονο έτσι θα επαναχτουσαν μέρος της χαμένης αξιοπιστίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση