GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο Ομπάμα για καθαρότερο περιβάλλον

Ο Μπαράκ Ομπάμα επιχειρεί να ηγηθεί του αγώνα για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών και παρουσίασε το σχέδιο καθαρής ενέργειας τ...

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο Ομπάμα για καθαρότερο περιβάλλον
Ο Μπαράκ Ομπάμα επιχειρεί να ηγηθεί του αγώνα για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών και παρουσίασε το σχέδιο καθαρής ενέργειας των ΗΠΑ - "ένα διετές σχέδιο για το απλούστερο και σημαντικότερο βήμα των ΗΠΑ στον αγώνα κατά της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής", όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Πρόεδρος.
Ο Ομπάμα χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη σύγχρονη απειλή τις κλιματικές αλλαγές, τονίζοντας ότι ο αγώνας είναι πολυμέτωπος.
Το σχέδιο προβλέπει ότι οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες στις ΗΠΑ θα μειώσουν τις εκπομπές τους κατά 32% εν σχέσει με τα επίπεδα του 2005 ως το 2030 - κάτι που θα μειώσει τα ποσά που δαπανούν οι Αμερικανοί για ενέργεια - και θα βελτιώσει την κατάσταση για την υγεία των πιο ευάλωτων πολιτών σε όλη τη χώρα.
Το κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο επίσης προβλέπει την μετακίνηση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από την παραγωγή ηλεκτρισμού με την καύση λιγνίτη, έχει στόχο να φέρει τις ΗΠΑ σε θέση ισχύος ενόψει των διεθνών συνομιλιών του Παρισιού αργότερα φέτος, με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Ο Ομπάμα θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, παρακάμπτοντας το Κογκρέσο, το οποίο είχε απορρίψει τις προσπάθειες μείωσης των εκπομπών αερίου.
Οι ρυθμίσεις που προβλέπει αντιμετωπίζουν προσφυγές από διάφορες πολιτείες και βιομηχανίες, και η εφαρμογή τους θα εξαρτηθεί από το εάν θα ξεπεράσουν τις νομικές προκλήσεις.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν εξέφρασε την επιδοκιμασία του για το σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στο Λευκό Οίκο σήμερα.
Ο Μπαν δήλωσε ότι το σχέδιο για τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και της υπερθέρμανσης του πλανήτη από τα ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια της χώρας, καταδεικνύει ότι οι ΗΠΑ μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, καθώς θα ηγηθούν των άλλων χωρών στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Ο Αμερικανός πρόεδρος από την πλευρά του επισήμανε ότι άσκησε πιέσεις στον Μπαν προκειμένου να προτρέψει και άλλα έθνη να ξεκινήσουν τον αγώνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση