GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Κουρουμπλή, άνοιξε εδώ και τώρα το Νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα"

Το πάγιο αίτημα τους για πλήρη επαναλειτουργία του Νοσοκομείου "Αγία Βαρβάρα" έθεσαν οι φορείς της Δυτικής Αθήνας στον Υπουργό ...

Το πάγιο αίτημα τους για πλήρη επαναλειτουργία του Νοσοκομείου "Αγία Βαρβάρα" έθεσαν οι φορείς της Δυτικής Αθήνας στον Υπουργό Υγείας. Ο κ. Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια της προχτεσινής επίσκεψής του σε μονάδες της δυτικής Αθήνας, ήρθε και στο πρώην Λοιμωδών, που έπαψε πριν δύο χρόνια να λειτουργεί σαν γενικό νοσοκομείο και υποβαθμίστηκε σε κέντρο υγείας. Συνομίλησε με τον υποδιοικητή και τους γιατρούς του, αλλά και εκπροσώπους γειτονικών Δήμων, μεταξύ τους και του Χαϊδαρίου.
Ο υπουργός επισκέφθηκε τις προάλλες μονάδες ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) των Δήμων Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, αλλά και του Γενικού Νοσοκομείου Αγίας Βαρβάρας, όπου έλαβε πλήρη εικόνα των μεγάλων αναγκών και κενών που υπάρχουν στη δυτική Αθήνα, κυρίως από πλευράς έμψυχου δυναμικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καταστάσεις στις οποίες οφείλονται τόσο οι περιορισμένες υπηρεσίες απέναντι στους πολίτες, όσο το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας των μονάδων του ΠΕΔΥ. Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε για άμεση ενεργοποίηση όλων εκείνων των μέσων και μηχανισμών, ώστε να καλυφθούν το ταχύτερο δυνατόν τα τεράστια κενά που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια και ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι η 24ωρη και άρτια λειτουργία των δομών του ΠΕΔΥ.

Εξετάζονται μονάδα πόνου και διασύνδεση με το "Αττικόν"
Στο Νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα, το προσωπικό που έχει απομείνει τού εξέθεσε την πληθώρα και την βαρύτητα των δυσχερειών που αντιμετωπίζει καθημερινά. Ο υπουργός, από τη μεριά του, διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι θα επιδιώξει την καλύτερη δυνατή λύση στο σύνολο των προβλημάτων, που δυσχεραίνουν τις υπηρεσίες υγείας απέναντι στους πολίτες. Μάλιστα έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας να κάνει άμεσα αυτοψία στα μεγάλα κτιριακά προβλήματα που κοστίζουν σε σημαντικό αριθμό κλινών.
Πέρα από τα γενικόλογα, αυτό που αξίζει να κρατήσουμε είναι η δέσμευσή του να εξεταστεί θετικά η πρόταση για δημιουργία Μονάδας Πόνου (παρηγορητική), ενώ διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει και την διασύνδεση του "Αγία Βαρβάρα" με το Αττικό Νοσοκομείο, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των δομών και υποδομών του Νοσοκομείου.

¨Να το ξανακάνετε νοσοκομείο"
Το Χαϊδάρι εκπροσώπησαν στη σύσκεψη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Παντελάρος, ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραγιάννης και ο επικεφαλής της παράταξης "Πολίτες σε Δράση", Θεόδωρος Σπηλιόπουλος. Ο κ. Παντελάρος μετέφερε στον υπουργό παλαιότερη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου, για άμεση και πλήρη επαναλειτουργία του νοσοκομείου.
Από την πλευρά του ο κ. Σπηλιόπουλος τόνισε στην ηγεσία του υπουργείου, πως το «πρώην Λοιμωδών» προσέφερε σε ετήσια βάση τις υπηρεσίες του σε 100.000 ασθενείς, ενώ παράλληλα σε αυτό το χώρο πραγματοποιούνταν 2.000 μικροχειρουργικές επεμβάσεις. Το ηπατολογικό του και το μικροβιολογικό του τμήμα είχαν χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα των Βαλκανίων, ενώ ακόμα και σήμερα έχει ένα άρτια οργανωμένο νεφρολογικό τμήμα, που εξυπηρετεί 43 ασθενείς σε δύο βάρδιες. Στη δύναμή του είχε 340 εργαζομένους, ενώ σήμερα έχει 65, εκ των οποίων μόλις οι 15 είναι γιατροί. Παλαιότερα στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο λειτουργούσαν, μεταξύ άλλων, ορθοπεδικό, δερματολογικό και ψυχιατρικό τμήμα.
Ο κ. Σπηλιόπουλος χαρακτήρισε το "Αγία Βαρβάρα" ως ένα "ειδικό" νοσοκομείο, μια που εκτός από τους κατοίκους τριών πόλεων (Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα και Χαϊδάρι) εξυπηρετεί ασθενείς από τα δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία της περιοχής, κρατουμένους των φυλακών Κορυδαλλού και εκατοντάδες τσιγγάνους. Για το λόγο αυτό μετέφερε την άποψη για ανάγκη επαναλειτουργίας του ως πλήρους νοσοκομείου και όχι ως «κέντρου υγείας».
Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση