GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εντολή για άμεση επιστροφή των βουλευτών στην Αθήνα: Όλες οι κρίσιμες ημερομηνίες

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ή το αργότερο τα ξημερώματα της Τρίτης θέλει η ελληνική πλευρά να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με...

Εντολή για άμεση επιστροφή των βουλευτών στην Αθήνα: Όλες οι κρίσιμες ημερομηνίες
Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ή το αργότερο τα ξημερώματα της Τρίτης θέλει η ελληνική πλευρά να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο για να κλειδώσει το τελικό κείμενο του μνημονίου και όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα για τη δόση των 25 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί εντολή στους βουλευτές να επιστρέψουν και να βρίσκονται στην Αθήνα κατά το διάστημα μεταξύ 11 έως 13 Αυγούστου.
Το νέο μνημόνιο θα έρθει «πακέτο» μαζί με τα προαπαιτούμενα σε δύο άρθρα.
Η κυβέρνηση θα ζητήσει από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να ανοίξει τη Βουλή για να ψηφιστεί το νέο μνημόνιο. Πιθανή ημέρα κατάθεσης στη Βουλή είναι η Τετάρτη 12 Αυγούστου, με στόχο η διαδικασία της ψήφισης να έχει ολοκληρωθεί την Πέμπτη 13 Αυγούστου και σε κάθε περίπτωση πριν από τη σύγκλιση του Eurogroup την Παρασκευή 14 Αυγούστου.
Το Eurogroup αναμένεται να συνεδριάσει την Παρασκευή 14 Αυγούστου και να δώσει το πράσινο φως έτσι ώστε μέχρι τις 18 του μήνα να έχουν πραγματοποιηθεί οι κοινοβουλευτικές εγκρίσεις από τα κοινοβούλια του εξωτερικού.
Εφόσον υλοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα αυτό, στις 19 Αυγούστου ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης θα εκταμιεύσει την πρώτη δόση του νέου προγράμματος προς την Ελλάδα, κάτι που θα επιτρέψει την αποπληρωμή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις 20 του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση