GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρέθηκαν πιθανά σιντρίμμια του αεροπλάνου στην Ινδονησία

Ένα αεροπλάνο έρευνας και διάσωσης που ψάχνει για σημάδια του αεροπλάνου που χάθηκε με 54 επιβαίνοντες στην Παπούα της Ινδονησίας, εντό...

Βρέθηκαν πιθανά σιντρίμμια του αεροπλάνου στην Ινδονησία

Ένα αεροπλάνο έρευνας και διάσωσης που ψάχνει για σημάδια του αεροπλάνου που χάθηκε με 54 επιβαίνοντες στην Παπούα της Ινδονησίας, εντόπισε συντρίμμια που φέρονται να ανήκουν σ' αυτό, σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με έναν αστυνομικό διευθυντή της περιοχής.

Ο διευθυντής αστυνομίας της επαρχίας της Οροσειράς Μπιντάνγκ, Γιουνούς Γουάλι, είπε στο επίσημο πρακτορείο της Ινδονησίας Αντάρα ότι το αεροπλάνο έρευνας είδε τα πιθανά συντρίμμια του αεροπλάνου των εγχώριων αερογραμμών Trigana στην βορειοανατολική άκρη της Παπούα, κοντά στους καταράκτες Οκσόπ, και πρόσθεσε ότι ένα συνεργείο εδάφους ετοιμαζόταν για να πάει εκεί.

Το αεροπλάνο της Trigana Air Service, τύπου ATR 42-300, συνετρίβη τη Κυριακή. Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση μεταξύ Τζαγιαπούρα και Οκσιμπίλ, έχοντας 54 επιβαίνοντες, εκ των οποίων 44 ενήλικες, πέντε παιδιά και πέντε προσωπικό.

Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ μισή ώρα μετά την απογείωση, με κατοίκους της περιοχής να κάνουν λόγο για έκρηξη.

Σύμφωνα με το BBC - επικαλούμενο δηλώσεις του εκπροσώπου του ταχυδρομικού πρακτορείου της Ινδονησίας- το αεροσκάφος μετέφερε σάκους με 6,5 δισεκατομμύρια ρουπίες (350,000€ περίπου) που προοριζόταν να δοθούν σε ανθρώπους που διέμεναν σε απομακρυσμένες περιοχές. Για τον λόγο αυτό, οι αρχές εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο της δολιοφθοράς. 

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία Trigana Air βρίσκεται από το 2007 στη μαύρη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο στόλος της έχει ηλικία 26,6 ετών κατά μ.ο. και αποτελείται από 14 αεροσκάφη, εκ των οποίων 10 ATR και τέσσερα Boeing 737.

Δραστηριοποιείται από το 1991 κι έκτοτε έχει καταγράψει 14 σοβαρά περιστατικά, ενώ έχει χάσει δέκα αεροσκάφη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση