GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι μυστικό κρύβει η Διώρυγα του Σουέζ;

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΚΚΕΤΟΣ Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια της νέας Διώρυγας του Σουέζ, ας αποκ...

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια της νέας Διώρυγας του Σουέζ, ας αποκαλύψουμε κάτι που ίσως είναι άγνωστο στον ευρύτερο κοινό των Ελλήνων αναγνωστών και των Ελληνίδων αναγνωστριών!..
ΕΙΝΑΙ γνωστή η συνάντηση που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στην Αίγυπτο, για να παραβρεθεί στα (όντως εντυπωσιακά και φαραωνικά) εγκαίνια της νέας Διώρυγας του Σουέζ.
Είναι μια ευκαιρία να αποκαλύψουμε ότι αρκετές σημαντικές πόλεις ή τόποι της αρχαίας Αιγύπτου, έχουν ελληνικό όνομα. Όπως και το Σουέζ, το οποίο, αν διαβαστεί από δεξιά προς τα αριστερά, έτσι όπως ακριβώς διαβάζουν οι Άραβες, θα διαπιστώσουμε έκπληκτοι ότι η ονομασία είναι ZEUS = ΖΕΥΣ = ΔΙΑΣ (!!).
Με την ίδια ακριβώς λογική μπορούμε να διαβάσουμε και άλλες πόλεις ή τόπους, όπως, για παράδειγμα, το φράγμα ΑSOUAN = ΝΑΟΥΣΑ, το Port Said Egypt (SAID = ΔΙΑΣ) κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση