GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζητείται συμφωνία το αργότερο μέχρι το πρωί της Τρίτης

Το αργότερο μέχρι το πρωί της Τρίτης ευελπιστεί η ελληνική πλευρά να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για το νέο...

Ζητείται συμφωνία το αργότερο μέχρι το πρωί της Τρίτης
Το αργότερο μέχρι το πρωί της Τρίτης ευελπιστεί η ελληνική πλευρά να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για το νέο πρόγραμμα, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

“Γίνονται προσπάθειες να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, ο ορίζοντας είναι μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ή νωρίς την Τρίτη”, δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

“Όταν το νέο πακέτο έρθει στη Βουλή προς ψήφιση θα είναι ένα νομοσχέδιο με δύο άρθρα – το ένα άρθρο θα είναι η δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο κατανόησης και το δεύτερο άρθρο θα είναι οι προαπαιτούμενες ενέργειες”, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Σημειώνεται ότι από τις 3 το μεσημέρι βρίσκεται σε εξέλιξη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας νέα συνάντηση των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη με τους επικεφαλής των θεσμών, μετά τη μαραθώνια σύσκεψη του Σαββάτου, στην οποία “έκλεισαν” τα προαπαιτούμενα που ζητούν οι πιστωτές για την εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου δανείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική πλευρά, αυτά αφορούν μεταξύ άλλων:
-Σε αλλαγές προς το δυσμενέστερο στη ρύθμιση των 100 δόσεων με αύξηση επιτοκίου και εισοδηματικά όρια
-Στην αύξηση του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο που θα γίνει σε δύο δόσεις.
-Οι δανειστές επιμένουν στο ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία.
- Σε σχέση με την έκτακτη εισφορά, η ελληνική πλευρά επιμένει να έχει 8%  συντελεστή υψηλών εισοδημάτων .
- Αποδοχή της μετάταξης του μοσχαρίσιου κρέατος σε συντελεστή ΦΠΑ 13%.
- Το θέμα των πρόωρων συντάξεων δεν είναι μέσα στα προαπαιτούμενα που συμφωνήθηκαν και συνεπώς πάει πιο πίσω, όπως μετέδωσε το Mega.
Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι το πακέτο με τις προαπαιτούμενες ενέργειες να ενσωματωθεί, ως ξεχωριστό άρθρο, στο νομοσχέδιο για το νέο μνημόνιο.
Στα θέματα-"αγκάθια" συμπεριλαμβάνονται:
-Τα κόκκινα δάνεια, όπου η πλευρά των δανειστών φέρεται να έχει προβεί σε μερική υπαναχώρηση των θέσεών της σε ό,τι αφορά τον νόμο Κατσέλη και την προστασία της πρώτης κατοικίας
-Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και
-Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση