GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ-Μητρόπουλου

Χαρακτηριστικά «πολέμου» έχει πάρει η υπόθεση Αλέξη Μητρόπουλου στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.  Ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής καταγγέλλει σχέ...

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ-Μητρόπουλου
Χαρακτηριστικά «πολέμου» έχει πάρει η υπόθεση Αλέξη Μητρόπουλου στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.  Ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής καταγγέλλει σχέδιο σπίλωσής του λίγο πριν από τις εκλογές, την ώρα που καθόλου βέβαιη δεν θα πρέπει να θεωρείται πλέον η συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Εμπλέκει μάλιστα πρώην κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, τα οποία όμως με την σειρά τους, τον ‘αδειάζουν’.
Σήμερα, μάλιστα, στις έντεκα το πρωί, ο κ.Μητρόπουλος παραχωρεί συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να αποκαλύψει τους ‘σκευωρούς’ αναφορικά με την υπόθεση φοροδιαφυγής στην οποία φέρεται να εμπλέκεται.
Μιλώντας τόσο σε σειρά τηλεοπτικών σταθμών, όσο και από το βήμα της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Μητρόπουλος, υποστήριξε ότι ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης του αποκάλυψε την περασμένη Τρίτη ότι στέλεχος της κυβέρνησης έδωσε εντολή στον οικονομικό εισαγγελέα να στείλει τον σχετικό φάκελο στη Βουλή ζητώντας την άρση της ασυλίας του, παρά το γεγονός ότι δύο χρόνια νωρίτερα τον είχε ξαναστείλει, ανεπιτυχώς, αφού η υπόθεση είναι παραγεγραμμένη εδώ και χρόνια, όπως υποστηρίζει.
Ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να απευθυνθεί στον κ.Νικολούδη για να μάθει ποιος ζήτησε την αποστολή της υπόθεσης στη Βουλή.
Άφησε, δε, εμμέσως αιχμές κατά του πρώην υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, υποστηρίζοντας πως κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί ποντάρουν στο να μπει ο κ.Σπίρτζης επικεφαλής της λίστας στην Περιφέρεια Αττικής, πάνω από τον ίδιο, τον κ.Πάντζα ή τον κ.Αθανασίου, συνδέοντας την υπόθεση αυτή με τον ‘πόλεμο’ που άνοιξε εναντίον του.
Έκανε μάλιστα λόγο για επιχείρηση σπίλωσής του, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει φορολογική εκκρεμότητα.
«Δεν έχω καμία εμπλοκή με την υπόθεση του συντρόφου, ούτε καν γνώση της», διαβεβαίωσε από την Αθηναΐδα ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας ευθέως στον Αλέξη Μητρόπουλο, χωρίς πάντως να τον κατονομάσει.
Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του τόσο στον πρόεδρο όσο και στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πολιτευτεί σε οποιαδήποτε περιφέρεια και οποιαδήποτε θέση, εκλόγιμη και μη, απαντώντας έτσι στα περί αιτιάσεων να τεθεί επικεφαλής της λίστας στην περιφέρεια Αττικής.
«Δεν βρίσκομαι εδώ ούτε για υπουργικούς θώκους, ούτε για βουλευτική θέση», είπε, καλώντας μάλιστα όσους προέρχονται από τον σοσιαλιστικό χώρο, όπως εκείνος αλλά και ο κ.Μητρόπουλος, και έχουν δει πώς ένα ριζοσπαστικό κόμμα μεταλλάσσεται –όπως είπε- σε συστημικό κόμμα, να υπερασπιστούν τη ριζοσπαστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. «Να μην αφήσουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε.
Τον πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής, όμως, ‘άδειασε’ και ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης, δηλώνοντας ότι δεν γνωρίζει αν έγινε ή δεν έγινε οποιαδήποτε παρέμβαση στην υπόθεση του κ.Μητρόπουλου και πως δεν είπε σε οποιονδήποτε ότι παρενέβη κάποιος υπουργός σε αυτήν.
Έτσι, το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Μητρόπουλου για το θέμα.
Σε αυτήν θα παραβρίσκεται και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τον κ.Μητρόπουλο πάντως να διαβεβαιώνει μιλώντας χθες στον Real FM ότι η παρουσία της θα έχει να κάνει με την ιδιότητά της ως νομικός και όχι με πολιτική ταύτιση των δύο στελεχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση