GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απέτυχε η προσπάθεια "εκπαραθύρωσης": Κλείδωσε η υποψηφιότητα του Αλέξη Μητρόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ...

"Κλείδωσε", σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η εκ νέου συμμετοχή του Αλέξη Μητρόπουλου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια...

"Κλείδωσε", σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η εκ νέου συμμετοχή του Αλέξη Μητρόπουλου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής.

Η προσπάθεια να τεθεί εκτός ψηφοδελτίου ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής, που είχε σαρώσει σε σταυρούς στις προηγούμενες εκλογές, απέτυχε. Μια προσπάθεια που είχε άλλα προσχήματα αλλά στην πραγματικότητα ήταν αποτέλεσμα εσωκομματικών "μαχαιρωμάτων" από κάποιους που ήθελαν να αδειάσουν θέσεις στις λίστες για να βολευτούν οι ίδιοι.

Όμως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητρόπουλος είχε ενημερώσει εγκαίρως για την πρόθεσή του να ψηφίσει "παρών" στο τρίτο Μνημόνιο, λέγοντας ότι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μην είναι ξανά υποψήφιος, θα το δεχτεί. Η απάντηση που έλαβε ωστόσο και επαναβεβαιώθηκε ήταν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όσον αφορά την υποψηφιότητά του, εφόσον το επιθυμεί και ο ίδιος.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου ο γνωστός εργατολόγος είχε πάρει πάνω από 42.000 σταυρούς, πολύ μακράν των υπολοίπων (6 συνολικά) βουλευτών, καταγράφοντας ρεκόρ ψήφων στο υπόλοιπο Αττικής που συναγωνίζεται τις επιδόσεις του Θ. Πάγκαλου στις παλαιές εποχές.

Με αυτή τη δημοφιλία που καταγράφεται και στις μετρήσεις πανελλαδικά, σε μια κρίσιμη μάλιστα συγκυρία για τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν για τους γνωρίζοντες φανερό ότι η επιχείρηση υπονόμευσης της υποψηφιότητάς του και εκπαραθύρωσης του- με τη δημιουργία σκιών και για θέματα που έχουν κριθεί αλλά παράγουν πρόσκαιρες εντυπώσεις- θα έπεφτε στο κενό...

1 σχόλιο

  1. Αλέξης Μητρόπουλος

    Διαβιβαστικό υποψηφιότητας Αλέξη Μητρόπουλου.
    ΠΡΟΣ : Αξιότιμο κύριο Γεώργιο Α. Παπανδρέου, Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ
    Κοιν.: κ.Γιάννη Ραγκούση, Γραμματέα Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ
    ΘΕΜΑ : “Υποβολή Υποψηφιότητας στο Ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ”
    Αθήνα, 4/9/2009
    Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
    Με στόχο τη νίκη με αυτοδυναμία στις προσεχείς Εθνικές εκλογές σας ζητώ να με συμπεριλάβετε στο Ψηφοδέλτιο του Κινήματος.
    Δεσμεύομαι, όπως άλλωστε έπραξα και στις προηγούμενες εκλογές, με γραπτό μου μήνυμα που απέστειλα σε στενούς σας συνεργάτες, την 17η/8/2007, ότι σε περίπτωση που εκλεγώ βουλευτής, θα θέσω αμέσως στη διάθεσή σας την παραίτησή μου.
    Σας υποβάλλω, προς τούτο, κύριε Πρόεδρε:
    Α.) Συνοπτικό βιογραφικό μου σημείωμα
    Β.) Φωτογραφία όπου εμφανίζομαι να παρακολουθώ την πρώτη ομιλία του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου μετά την άφιξή του το 1974 στο Καστρί, αμέσως μετά την αποφυλάκισή μου από τα κρατητήρια της χούντας
    Γ.) Απόσπασμα από το Απολυτήριο Στρατού, όπου αναγράφονται οι διώξεις μου κατά τα ύστερα χρόνια της χούντας. Διώχθηκα για πρώτη φορά, ως μαθητής της Τετάρτης Τάξης του Γυμνασίου Αρρένων Πύργου, σε ηλικία δεκάξι (16) ετών και αποβλήθηκα από τα Γυμνάσια της ιδιαίτερης πατρίδας μου, της Ηλείας. Μετανάστευσα στην Αθήνα το 1969 και περάτωσα το Ε’ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών. Οι διώξεις μου διήρκεσαν καθ’ όλη την διάρκεια της χούντας.
    Δ.) Μία από τις επιστολές που ανταλλάξαμε, κ.Πρόεδρε, με ημερομηνία 30/4/1980, που καταδεικνύει την κοινή μας αγωνία για το μέλλον του Σοσιαλισμού και της Πατρίδας μας.
    Ε.) Τα αποτελέσματα του πρώτου και όγδοου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, στα οποία συμμετείχα, το 1984 και το 2008, όπου φαίνεται η σειρά κατάταξής μου ως μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και του Εθνικού Συμβουλίου αντίστοιχα.
    Στ.) Ομιλία μου με τίτλο : “Ο Ανδρέας Παπανδρέου ως Αναμορφωτής των Κοινωνικών και Εργασιακών Σχέσεων”, που μου ανέθεσε το Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου και εκφώνησα στο Καστρί στις 2/7/2008.
    Ζ.) Δήλωση “Πόθεν Έσχες” που υπέβαλλα την 30/6/2009 στα Όργανα του Κινήματος, σύμφωνα με τα οριζόμενα από το Καταστατικό (ΕΚΑΠ αρ.13/30-6-2009) και
    Η.) Απόσπασμα Ποινικού Μητρώου όπου φαίνεται ότι ουδέποτε στη ζωή μου διώχθηκα ή είχα ποτέ Ποινική εμπλοκή. Άλλωστε, ουδέποτε, εγώ ή μέλος της οικογένειάς μου, άσκησα Δημόσιο αξίωμα, ή είχα ποτέ συναλλαγές με το Δημόσιο ή εισέπραξα ποτέ χρήματα από το Δημόσιο, πέραν του μισθού μου από το Πανεπιστήμιο, στο οποίο υπηρετώ αδιάκοπα από τον Φεβρουάριο του 1980. Άσκησα ενεργή Δικηγορία από το 1989 έως και το 2003 και ανέπτυξα το πολυανθρωπότερο Δικηγορικό Γραφείο στην Πατρίδα μας με εξειδίκευση στα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά ζητήματα. Έκτοτε, ασχολούμαι με το Πανεπιστήμιο, τη συγγραφή και την κοινωνική ενημέρωση των Πολιτών.
    Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πρόσθετη ενημέρωση.
    Εύχομαι μεγάλη νίκη για το καλό της Πατρίδας και του Λαού μας,
    Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
    Αλέξης Π. Μητρόπουλος
    Μέλος Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ
    1ος επιλαχών Ψηφοδελτίου Επικρατείας ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση