GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βασιλική Θάνου: Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ελλάδα

Σε υπηρεσιακή κυβέρνηση με μια γυναίκα, για πρώτη φορά, στα ηνία της χώρας οδηγείται η Ελλάδα, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης. Με βά...

Βασιλική Θάνου: Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ελλάδα

Σε υπηρεσιακή κυβέρνηση με μια γυναίκα, για πρώτη φορά, στα ηνία της χώρας οδηγείται η Ελλάδα, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης. Με βάση τον νόμο, υπηρεσιακός πρωθυπουργός ορίζεται η πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Έτσι θα υπάρχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα γυναίκα πρωθυπουργός, έστω και υπηρεσιακή και θα είναι η Βασιλική Θάνου.

Η διαδικασία αναμένεται να είναι εξπρές και να διαρκέσει ένα 24ωρο, αντί για τρεις ημέρες για την κάθε εντολή. Εφόσον οι διερευνητικές εντολές επιστραφούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο τελευταίος αναμένεται να ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον αρχαιότερο ανώτατο δικαστικό λειτουργό της χώρας, δηλαδή την κ. Θάνου.

Εκείνη με τη σειρά της θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές με λίστα και όχι με σταυροδοσία – καθώς δεν έχει παρέλθει το απαιτούμενο 18μηνο από τις τελευταίες εκλογές – μετά από 21 μέρες.

Η Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1950, είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Εντάχθηκε στο Δικαστικό Σώμα το 1975 και προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών, το 1992, σε εφέτη το 1996 και σε Πρόεδρο Εφετών το 2005.

Η κ. Θάνου, ανέλαβε την προεδρία του Αρείου Πάγου την 1η Ιουλίου, μετά τη λήξη της θητείας του προκατόχου της Αθανάσιου Κουτρουμάνου λόγω συνταξιοδότησης.





Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση