GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η εκταμίευση της πρώτης δόσης και οι εκλογές στην ατζέντα Τσίπρα

Διακοπές αστραπή για τους βουλευτές και τους υπουργούς φέτος το καλοκαίρι καθώς από Τρίτη και πάλι τα… κεφάλια μέσα. Όπως αναφέρουν κυ...

Η εκταμίευση της πρώτης δόσης και οι εκλογές στην ατζέντα Τσίπρα
Διακοπές αστραπή για τους βουλευτές και τους υπουργούς φέτος το καλοκαίρι καθώς από Τρίτη και πάλι τα… κεφάλια μέσα. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, από την Τρίτη, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Μαξίμου, οπότε και θα συναντηθεί με το οικονομικό επιτελείο.
Οι ίδιες πηγές και σημειώνουν ότι από τις 20 Αυγούστου και μετά θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις. Αποκλειστικό μέλημα της κυβέρνησης, μέχρι την υπογραφή της σύμβασης με τον ESM και την εκταμίευση του ποσού που προβλέπεται, θα είναι η ολοκλήρωση των τεχνικών διαδικασιών και η έκβαση των ψηφοφοριών στα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια.
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, 20 Αυγούστου, ωριμάζει ομόλογο της ΕΚΤ, το οποίο - εάν δεν εκταμιευθεί η δόση από την νέα δανεική σύμβαση, η οποία πέρασε από τη Βουλή μαζί με τα προαπαιτούμενα την περασμένη εβδομάδα - δεν μπορεί να αποπληρωθεί.
Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι η αποφυγή ενός νέου δανείου γέφυρά και η κανονική εκταμίευση της δόσης των 13 δισ. ευρώ, ώστε να δρομολογηθούν στη συνέχεια οι εξελίξεις στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, καθώς ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι την πρώτη αξιολόγηση τον Οκτώβριο κρίνεται αρκετός.
Το μήνυμα αυτό έστειλε και το απόγευμα της Κυριακής σε άτυπη ενημέρωση το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας ότι αποκλειστική ενασχόληση του κυβερνητικού επιτελείου στην παρούσα φάση είναι η ολοκλήρωση των τεχνικών διαδικασιών και η έκβαση των ψηφοφοριών στα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια, για το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης.
Την ίδια ώρα πάντως, με την απόφαση για πρόωρες εκλογές το συντομότερο δυνατό να είναι ειλημμένη, κυβερνητικά στελέχη αναμένεται να έχουν συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα για να καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις της κυβέρνησης ώστε να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες για να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού τονίζουν ότι μόνο μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και αποδοχή μπορεί να θέσει σε εφαρμογή τα μέτρα που απορρέουν από τη νέα δανειακή σύμβαση, κάτι το οποίο φαίνεται να αποδέχονται και οι δανειστές που τάσσονται υπέρ μίας ισχυρής κυβέρνησης ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στις συμφωνηθείσες τομές στην ελληνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση