GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο πλευρό θυμάτων σεξουαλικών επιθέσεων στη Μιανμάρ η Αντζελίνα Τζολί

H διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός και ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Α...

Στο πλευρό θυμάτων σεξουαλικών επιθέσεων στη Μιανμάρ η Αντζελίνα Τζολί

H διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός και ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Αντζελίνα Τζολί, βρέθηκε σήμερα στη Μιανμάρ και συνάντησε γυναίκες -θύματα σεξουαλικών επιθέσεων, στο βόρειο τμήμα της χώρας που συνταράσσεται από τον εμφύλιο πόλεμο.

Η Τζολί προέτρεψε την κυβέρνηση της Μιανμάρ να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης τους δράστες των σεξουαλικών επιθέσεων.

Η πρωταγωνίστρια του Χόλυγουντ πραγματοποιεί επίσκεψη στην χώρα από την Τετάρτη έπειτα από πρόσκληση της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης, της Αούνγκ Σαν Σου Κι, που έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

«Αυτή η συνάντηση κατέδειξε το ευάλωτο των γυναικών και των κοριτσιών που ζουν σε εμπόλεμες περιοχές μπροστά στο ενδεχόμενο σεξουαλικών επιθέσεων, τη σωματεμπορία και άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» εξήγησε η ηθοποιός σε ένα δελτίο τύπου που δημοσίευσε η βρετανική πρεσβεία.

«Ήταν συγκινητικό και με γέμισε ταπεινότητα που συνάντησα τις επιζήσασες σεξουαλικών επιθέσεων στο κρατίδιο Κασίν» τόνισε η ίδια.

Παρά τις προσπάθειες τοπικών μη κυβερνητικών οργανώσεων, υπάρχει σύμφωνα με την ίδια «μία επείγουσα ανάγκη ιατρικής βοήθειας και δικαστικής και ψυχολογικής συμπαράστασης» και επίσης «ενός συμπαγούς νομικού πλαισίου που θα διασφαλίζει ότι όλοι οι δράστες των σεξουαλικών επιθέσεων θα θεωρούνται υπεύθυνοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση