GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Δε θα είμαι πρωθυπουργός σε κυβέρνηση με ΝΔ, ΠαΣοΚ ή Ποτάμι

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου και στον ALPHA - εγκαινι...

Τσίπρας: Δε θα είμαι πρωθυπουργός σε κυβέρνηση με ΝΔ, ΠαΣοΚ ή Ποτάμι

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου και στον ALPHA - εγκαινιάζοντας ουσιαστικά την προεκλογική εκστρατεία.

Ο κύριος Τσίπρας παραδέχτηκε ότι είχε αποφασίσει να πάει στις κάλπες από τις 12 Ιουλίου, αμέσως μετά τη συμφωνία με τους εταίρους, περίμενε όμως να "πατήσει η χώρα σε στέρεο έδαφος" για να την ανακοινώσει τελικά στις 20 Αυγούστου, όπως και έκανε. Ο ίδιος δήλωσε περήφανος για την επιλογή του και τη συμφωνία, καθώς όπως ανέφερε νιώθει ότι έσωσε τη χώρα από την οικονομική καταστροφή. 

"Σε μία κρίσιμη καμπή θα δώσω τον λόγο στον ελληνικό λαό να με κρίνει για όσα πέτυχα και όσα δεν πέτυχα. Αυτή είναι η αξία της δημοκρατίας. Υποσχέθηκα στις εκλογές μία σκληρή διαπραγμάτευση. Πάλεψα σκληρά , τα πράγματα οδηγήθηκαν στα όρια. Καταλήξαμε σε μία σύγκρουση και σε μία συμφωνία – συμβιβασμό. Είχα την υποχρέωση να τεθώ στην κρίση των πολιτών. Έχω τη συνείδησή μου καθαρή για την κίνηση αυτή", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

"Πολλές φορές τα "ΟΧΙ" έχουν εξελίξει σε ιστορίες υπαναχώρησης. Έτσι και αυτό το "ΟΧΙ" θα μείνει στην ιστορία γιατί έδωσε την ευκαιρία στον ελληνικό λαό να εκφραστεί στην Ευρώπη", σημείωσε ο πρωθυπουργός. 

"Είμαι περήφανος που δεν οδήγησα τον ελληνικό λαό σε μία ανείπωτη οικονομική καταστροφή. Σε όλα μου τα διαγγέλματα παραμονή του δημοψηφίσματος δεν έλεγα ότι ζητάω το όχι για να μην κάνω συμφωνία, αλλά για να διεκδικήσω με καλύτερους όρους μία συμφωνία".

"Ο ελληνικός λαός ήθελε συμφωνία, αλλά δεν ήθελε επιτροπία, εξευτελισμό, αδιέξοδο. Ούτε εγώ ήθελα μνημόνιο, αλλά μνημόνιο από μνημόνιο έχει διαφορά. Υπάρχει μέσα σε αυτό το ποσοστό και μέρος του λαού που ήθελε την έξοδο από το ευρώ, αλλά είναι μειοψηφικό. Μέσα από το "ΟΧΙ" είπα ότι ζητάω διαπραγματευτική δύναμη από το λαό". 

"Η πλειοψηφία των εταίρων ήθελε να μας εκδικηθεί"

"Ήταν η κατάληξη μίας πολύμηνης σκληρής μάχης και μίας επεισοδιακής συνεδρίασης 17 ωρών που κατέληξε με ένα πολύ μεγάλο δίλημμα. Δεν έκανα καθυστέρηση επί 17 ώρες, αλλά έδινα μάχη μέτρο προς μέτρο. Η πλειοψηφία των εταίρων είχε τη θέληση να εκδικηθεί", σημείωσε χαρακτηριστικά. 

"Στις 17 ώρες είχα δύο πράγματα στο μυαλό μου: Εάν θα αποχωρούσα από την αίθουσα ως ήρωα για λίγες ώρες. Την επόμενη ημέρα θα είχα να αντιμετωπίσω μία πρωτοφανή κρίση και έναν εμφύλιο ίσως. Τελικά ήμουν αυτός που πήρε το πολιτικό κόστος μέσα στο κόμμα που με στήριξε και σταμάτησε μία οικονομική καταστροφή. Γι' αυτή την επιλογή αισθάνομαι δικαιωμένος από το αποτέλεσμα και από αυτή την επιλογή", όπως ανέφερε ο κύριος Τσίπρας..

Στο ερώτημα γιατί δεν παραιτήθηκε επικαλούμενος ότι δεν μπορεί πλέον να διαπραγματευτεί και να πάει σε εκλογές νωρίτερα, απάντησε: "Η συμφωνία της 12ης Ιουλίου δεν σήμαινε αυτόματα σταθεροποίηση. Έπρεπε να κλείσει το πρόγραμμα για να μπορέσουμε να αισθανθούμε ότι η χώρα πάτησε σε στέρεο έδαφος προχώρησα σε αυτόν το σχεδιασμό. Την απόφαση την είχα λάβει από τις 12 Ιουλίου και την υλοποίησα στις 20 Αυγούστου όταν ένιωσα ότι είναι σε σταθερό έδαφος η χώρα". 

"Η συμφωνία μας επιτρέπει να επιβιώσουμε με καλύτερη προοπτική για το μέλλον"

Η αριστερή κυβέρνηση οδηγήθηκε σε μια συμφωνία που επιτρέπει να επιβιώσει η χώρα με όρους για καλύτερη προοπτική για το μέλλον και «τώρα δημιουργούνται προοπτικές για νέες συμμαχίες με εκείνες τις δυνάμεις που βλέπουν ότι το μέλλον τους δεν μπορεί να είναι η λιτότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA TV.

Επιπλέον, μίλησε για το δίλημμα που είχε μετά την πολύωρη κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής. Είπε ότι είχε να επιλέξει ανάμεσα στο να επιστρέψει πίσω στην Αθήνα ως ήρωας αλλά έχοντας να αντιμετωπίσει μια κρίση με πρωτοφανείς διαστάσεις, μια σύγκρουση εμφύλια στη χώρα, ή να επιλέξει να πάρει την ευθύνη να μη γίνει ο ήρωας των λίγων ημερών, αλλά να πάρει την επιλογή -με πολιτικό κόστος στο κόμμα του και τον κόσμο που τον στήριξε- να αποτρέψει μια συνολική καταστροφή για τα λαϊκά στρώματα και την πλειοψηφία της κοινωνίας που είχαν αφήσει τα χρήματά τους στο εσωτερικό. Σημείωσε ότι ενάμιση μήνα μετά αισθάνεται περήφανος για την επιλογή του, «γιατί ήταν μια επιλογή ευθύνης».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η δραχμή δεν είναι μια επαναστατική ή αριστερή επιλογή και σημείωσε πως δεν ήταν επιλογή γιατί η Ευρώπη είναι ένα πεδίο πάλης, εντός του οποίου «πρέπει να δώσουμε τη μάχη», διότι έξω από αυτή δεν θα είναι καλύτερα.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι για τον ίδιο η μεγάλη διάψευση δεν έγινε κατά την τελική συμφωνία, αλλά όταν ήρθε κάποια στιγμή ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, και του μετέφερε το μήνυμα του Β. Σόιμπλε για τη συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Πρόσθεσε ότι τότε συνειδητοποίησε ότι αυτό που κάποιοι σύντροφοί του έλεγαν ως εναλλακτική, ήταν το σχέδιο του αντιπάλου.

"Ισχυρή εντολή σημαίνει αυτοδυναμία"

Προφανώς ισχυρή εντολή σημαίνει αυτοδυναμία, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του.

Τόνισε ότι ακόμα και με αυτοδυναμία 151 βουλευτών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συνεργασία, αναφερόμενος στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου. Προσέθεσε ότι ήταν μια έντιμη συνεργασία, για να τονίσει πως η εντιμότητα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο σε μια συνεργασία.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «αν ο λαός μάς αποδοκιμάσει και θέλει να συνεχίσουν να κυβερνούν αυτοί που μας οδήγησαν στην κρίση, ας μας κυβερνάνε αυτοί», για να προσθέσει πως εκείνος δεν θέλει να βάλει από το παράθυρο αυτούς που μας οδήγησαν στην κρίση και την καταστροφή. Ούτε πρόκειται, σημείωσε, να γίνει πρωθυπουργός συνεργασίας με το κόμμα των κ.κ. Μεϊμαράκη, Γεωργιάδη ή τον κ. Βενιζέλο, προσθέτοντας πως θεωρεί ότι το κόμμα του κ. Θεοδωράκη δεν είναι το καινούριο. Και τα τρία αυτά κόμματα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, εκφράζουν το παλιό πολιτικό σύστημα, υποστήριξε.

 

 

2 σχόλια

  1. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΔΗΜΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ...
    ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ;;; ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΟΥΝΤΑΡΑ...
    ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΣΑΣ


    ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΛΛΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΕΙΣΤΕ ΓΑΤΟΝΙΑ ΕΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχέδιο ανατροπής του Τσίπρα προχωρά και το τραγικό είναι ότι
    θα γίνει με τη ψήφο ανθρώπων που δεν καταλαβαίνουν το παιχνίδι
    που παίζεται. Αν δεν έχει αυτοδυναμία ο Σύριζα, τότε θα έχουμε συνεχείς
    εκλογικές αναμετρήσεις, γιατί τα διαπλεκόμενα δεν θέλουν σταθερές
    κυβερνήσεις, αλλά ελεγχόμενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση