GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεοχαρόπουλος: Απαιτείται σταθερότητα...

«Δεν θα υπερβούμε την κρίση αν δεν γίνουμε παραγωγικοί. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Υγιείς επιχειρήσεις και δυνάμεις της παραγωγής,...

Θεοχαρόπουλος: Απαιτείται σταθερότητα...

«Δεν θα υπερβούμε την κρίση αν δεν γίνουμε παραγωγικοί. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Υγιείς επιχειρήσεις και δυνάμεις της παραγωγής, στην πρόσφατη περιοδεία μας σε Μακεδονία, Ήπειρο και Θεσσαλία, μας είπαν ότι δεν ξέρουμε αν θα μας ξαναβρείτε στην παραγωγή την επόμενη χρόνια. Η κατάσταση είναι οριακή, υπάρχει κραυγή αγωνίας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμανε ότι «είναι αναγκαία από εδώ και στο εξής η αποτελεσματική διαπραγμάτευση. Να γίνει κατανοητό σε όλες τις πλευρές ότι πρέπει να ενισχυθεί η υγιής επιχειρηματικότητα και η παραγωγική διαδικασία και όχι να εξοντωθεί. Στον αγροτικό τομέα με τα μέτρα που ακούσθηκαν δεν θα μπορέσει να σταθεί κανένας στο αγροτικό επάγγελμα και στην παραγωγή. Οι αγρότες πλέον με τις αλλαγές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια φορολογούνται όπως και οι υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες. Τα νέα μέτρα απλώς θα εξοντώσουν την παραγωγική διαδικασία».

«Πρέπει να υπάρξει λύση, οριστική συμφωνία, ανακεφαλαιοποίηση και ομαλοποίηση του τραπεζικού συστήματος και μετά να συζητήσουμε τα εσωτερικά θέματα, γιατί αν πάμε σε εκλογές εν μέσω αυτής της διαδικασίας θα καταστραφεί ο παραγωγικός ιστός της χώρας και θα υπάρχουν μη αντιστρεπτές συνέπειες για την πραγματική οικονομία, την κοινωνία και την χώρα.

Απαιτείται να επανέλθει η εμπιστοσύνη μεταξύ καταθετών και τραπεζικού συστήματος, για να χαλαρώσουν και να σταματήσουν τα capital controls. Και για να γίνει αυτό απαιτείται οικονομική και πολιτική σταθερότητα το επόμενο διάστημα», συμπλήρωσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Εμείς κάναμε το Συνέδριό μας, έχουμε πλέον ένα νέο διακριτό πολιτικό πλαίσιο αποσαφηνισμένο και το παρουσιάζουμε στην κοινωνία. Έχουμε μία ξεκάθαρη προοδευτική, ευρωπαϊκή, αριστερή, μεταρρυθμιστική πολιτική. Η πολιτική έχει πρόσημο και το δικό μας είναι προοδευτικό. Ανανεώσαμε όλα τα όργανά μας. Έχουμε νέα πολιτική και με αυτήν απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό. Είμαστε κοντά στα προβλήματα της καθημερινότητας, της παραγωγικής διαδικασίας, των αγροτών, της υγιούς επιχειρηματικότητας, της κοινωνίας», κατέληξε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση