GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φιλική ήττα στο Βέλγιο για την Εθνική εν όψει Ευρωμπάσκετ

Κάτι λιγότερο από ένα μήνα έχει μπροστά της για να διορθώσει τις αδυναμίες που παρουσίασε στο πρώτο της φιλικό εν όψει Ευρωμπάσκετ η Εθ...

Φιλική ήττα στο Βέλγιο για την Εθνική εν όψει Ευρωμπάσκετ

Κάτι λιγότερο από ένα μήνα έχει μπροστά της για να διορθώσει τις αδυναμίες που παρουσίασε στο πρώτο της φιλικό εν όψει Ευρωμπάσκετ η Εθνική. Η «επίσημη αγαπημένη», εμφανώς ανέτοιμη και «σφιγμένη» από τις σκληρές προπονήσεις που άρχισαν μόλις την περασμένη Παρασκευή, έχασε με 64-59 στην Αμβέρσα από το Βέλγιο. 

Το καλό ξεκίνημα (12-23) δεν είχε συνέχεια για την ελληνική ομάδα, που έπαιξε χωρίς τους Σπανούλη, Μπουρούση και Αθηναίου οι οποίοι έμειναν στην Αθήνα, με τον Φώτη Κατσικάρη να κάνει εκτενές rotation δοκιμάζοντας πολλά σχήματα. 

Γιάννης Αντετοκούνμπο με 16, Νίκος Ζήσης με 10 και Κώστας Κουφός με 9 πόντους οι πρώτοι σκόρερ της Εθνικής, «δήμιος» ο Τζόναθαν Ταμπού που ανέλαβε δράση στο τέλος. 

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει στη βάση της τη Δευτέρα και θα συνεχίσει τις προπονήσεις της στην Αθήνα μέχρι την Πέμπτη, όταν και θα πετάξει για την Κωνσταντινούπολη, όπου την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει τη Βοσνία (17:30) και το Σάββατο την Τουρκία (19:00).

Το ματς

Καλάθης, Σλούκας, Αντετοκούνμπο, Πρίντεζης και Κουφός απάρτιζαν την ταχύτατη πρώτη ελληνική πεντάδα, που δέχτηκε μεν το πρώτο καλάθι στο ματς αλλά-θαρρείς κι αγρίεψε-με τους Αντετοκούνμπο και Κουφό να έχουν από τέσσερις πόντους απάντησε γρήγορα με ένα 10-0. Ο Φώτης Κατσικάρης δεν άργησε το rotation, αλλά παρότι γρήγορα άλλαξε όλη την ομάδα με τους Μάντζαρη, Ζήση, Παπανικολάου, Καϊμακόγλου και Σαρικόπουλο να περνούν στο παρκέ, η διαφορά έφτασε στο +10 με τρίποντο του «Παπ» (7-17) και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε την Εθνική στους εννιά (12-21). 

Ένα ακόμη καλάθι του πολύ ορεξάτου Κουφού έφερε τη διαφορά στο +11 (12-23), αλλά στη συνέχεια η ελληνική ομάδα έχασε το ρυθμό της στην επίθεση και την αποτελεσματικότητά της στην άμυνα. Αποτέλεσμα ήταν τα «λιοντάρια» να ροκανίζουν διαρκώς τη διαφορά, να ισοφαρίσουν (27-27) και να περάσουν μπροστά με 30-28 λίγο πριν ο Ζήσης ισοφαρίσει διαμορφώνοντας την απόλυτη ισορροπία του πρώτου ημιχρόνου (30-30), στο οποίο ο ομοσπονδιακός τεχνικός χρησιμοποίησε ΚΑΙ τους 13 διαθέσιμους παίκτες δοκιμάζοντας πάρα πολλά σχήματα. 

Με καλάθι του Πρίντεζη και τεχνική ποινή στον Φώτη Κατσικάρη για διαμαρτυρία (λόγω ενός φάουλ που δεν δόθηκε υπέρ του Κουφού) μπήκε στο δεύτερο μέρος η Εθνική, που σύντομα δοκίμασε σχήμα με τον Αντετοκούνμπο στο «4» πλαισιωμένο από Ζήση, Καλάθη, Περπέρογλου και Κουφό. Η ελληνική ομάδα βελτίωσε την αμυντική της συμπεριφορά και βρίσκοντας… εναλλακτικές λύσεις στην επίθεση από Μάντζαρη και Σαρικόπουλο ανέκτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου (41-43). 

Μια ακόμη τεχνική ποινή, για τον ίδιο λόγο αλλά αυτή τη φορά στον Κουφό, έδωσε την ευκαιρία στο Βέλγιο να περάσει ξανά μπροστά με πέντε αναπάντητους πόντους (46-44) και λίγο αργότερα να φτάσει για πρώτη φορά στο +4 (52-48) εκμεταλλευόμενο αντιαθλητικό φάουλ του Αγραβάνη. Ο Αντετοκούνμπο με συνεχή καλάθια κρατούσε την Ελλάδα σε απόσταση βολής (52-40, 54-52) και ο Κουφός με μια βολή την έφερε στο -1 (54-53), για να έρθει όμως το τρίποντο του Ταμπού στα 34’’ πριν το τέλος και ουσιαστικά να καθαρίσει το ματς. 

Δεκάλεπτα: 12-21, 30-30, 41-43, 64-59. 

Ελλάδα (Κατσικάρης): Ζήσης 10, Καλάθης 1, Περπέρογλου, Σλούκας 7, Αντετοκούνμπο 16, Καϊμακόγλου, Κουφός 9, Γιάνκοβιτς, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 4, Σαρικόπουλος 5, Αγραβάνης.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση