GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βουλιάζει από... πρόσφυγες η Κως (φωτογραφίες)

Λεζάντα φωτογραφίας: Τουρίστες κολυμπούν στις παραλίες ενώ λίγα μέτρα πιο κει αποβιβάζονται Σύροι και Αφγανοί μετανάστες, που φτάνουν ...

Βουλιάζει από... πρόσφυγες η Κως (φωτογραφίες)

Λεζάντα φωτογραφίας: Τουρίστες κολυμπούν στις παραλίες ενώ λίγα μέτρα πιο κει αποβιβάζονται Σύροι και Αφγανοί μετανάστες, που φτάνουν από την Τουρκία με φουσκωτά και πλοιάρια....

Πάνω από 5.500 μετανάστες βρίσκονται ήδη στο νησί της Κω και καθημερινά καταφτάνουν εκατοντάδες επιπλεόν. Συροι και Αφγανοί στην πλειοψηφία τους, αποβιβάζονται μόνοι τους είτε με φουσκωτά και πλοιάρια στις παραλίες, είτε με τα μέσα του Λιμενικού που τους έχουν διασώσει από τα ανοιχτά, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. 

Οι άνθρωποι αυτοί φτάνουν εξαντλημένοι σε ένα νησί που βουλιάζει πλέον από το βάρος των μεταναστών και χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω υποδομές και δυνατότητες φιλοξενίας. 

 

Ενδεικτικό της έντασης του προβλήματος - που κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολο στη διαχείριση και αντιμετώπισή του, με την τοπική κοινωνία να έχει φτάσει στα όρια των αντοχών και των δυνατοτήτων της- είναι το γεγονός ότι την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη φορέων για τη λήψη αποφάσεων, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου.

"Σε όρους πόσιμου νερού, σε όρους υγειονομικής περίθαλψης, σε όρους βοήθειας σε τρόφιμα, η κατάσταση είναι εντελώς ανεπαρκής. Στα περισσότερα από τα νησιά, δεν υπάρχει ικανότητα υποδοχής, οι άνθρωποι δεν κοιμούνται κάτω από κάποια στέγη", δήλωσε ο Βενσάν Κοστέλ, διευθυντής της Αρμοστείας για την Ευρώπη, αφού επισκέφθηκε τη Λέσβο, την Κω και τη Χίο.

Ο ΟΗΕ κάλεσε την Ελλάδα να ελέγξει το "πλήρες χάος" στα νησιά - όπου 50.000 πρόσφυγες έφθασαν μόνο τον Ιούλιο – ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την βοήθεια της Ευρώπης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση