GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατεβαίνει ξανά στις εκλογές η Δημιουργία Ξανά

Την απόφαση του Πολιτικού της Συμβουλή και της Εθνικής Επιτροπής να συμμετάσχει εκ νέου στις προσεχείς εκλογές, ανακοίνωσε μέσα από τ...

Κατεβαίνει ξανά στις εκλογές η Δημιουργία Ξανά
Την απόφαση του Πολιτικού της Συμβουλή και της Εθνικής Επιτροπής να συμμετάσχει εκ νέου στις προσεχείς εκλογές, ανακοίνωσε μέσα από το λογαριασμό της στο facebook η Δημιουργία Ξανά.
Όπως μάλιστα αναφέρεται στην ανακοίνωση τα δύο κομματικά όργανα αποδέχθηκαν την πρόταση του προέδρου, Θάνου Τζήμερου, για αυτόνομη κάθοδο στις εθνικές εκλογές, ενώ στο ψηφοδέλτιο του κόμματος θα συμμετάσχουν και ανεξάρτητες προσωπικότητες του μεταρρυθμιστικού χώρου.
Μάλιστα, στην ίδια ανάρτηση εμφανίζεται και η φωτογραφία την οποία βλέπεται και απεικονίζει έναν πύραυλο, ο οποίος εκτοξεύεται με το μήνυμα: "Προς τη Βουλή!".
Θυμίζουμε ότι στις προηγούμενες εκλογές το κόμμα δεν συμμετείχε, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Θάνο Τζήμερο, ήταν υπερβολικό οικονομικό κόστος, το οποίο απαιτείτο.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:
Η “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!” ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
(Δελτίο Τύπου)
Σε κοινή συνεδρίαση, το Πολιτικό Συμβούλιο και η Εθνική Επιτροπή της “Δημιουργίας” αποδέχθηκαν ομόφωνα την πρόταση του προέδρου κ. Θάνου Τζήμερου για αυτόνομη κάθοδο στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Στα ψηφοδέλτια του κόμματος θα συμμετάσχουν και ανεξάρτητες προσωπικότητες του μεταρρυθμιστικού χώρου.
Ωστόσο και αυτές οι εκλογές δεν πρόκειται να δώσουν τέλος στην τραγωδία της χώρας καθώς θα είναι μία ακόμα πράξη στο θέατρο του πολιτικού παραλόγου που ζούμε. Μάλιστα τα κόμματα περιγράφουν το αδιέξοδο από τώρα: ο μνημονιακός πλέον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι δεν θα συνεργαστεί με τα άλλα μνημονιακά κόμματα μετά τις εκλογές. Αν σκοπός του είναι να εφαρμόσει το “μνημόνιο Τσίπρα”, γιατί να μην συνεργαστεί; Αν σκοπός του είναι να μην το εφαρμόσει γιατί έπρεπε να διασπαστεί και να σύρει τη χώρα σε εκλογές; Και στις δύο περιπτώσεις μπορεί και τώρα να κάνει αυτό που προτίθεται να κάνει μετά τις εκλογές. Προφανώς δεν ξέρει τι θέλει, όπως και ο κυβερνητικός του εταίρος, που αφού έβαλε την υπογραφή του φαρδιά - πλατιά στο 3ο μνημόνιο δηλώνει… αντιμνημονιακός! Ζητείται επειγόντως ψυχίατρος.
Τα άλλα “μνημονιακά” κόμματα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΠΟΤΑΜΙ, ενώ αναγνωρίζουν πως η μόνη επιλογή που έχει η χώρα είναι εντός της Ε.Ε. και της ζώνης του ευρώ, προσπαθούν να αποφύγουν τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν την Ελλάδα μια πραγματικά ευρωπαϊκή χώρα, αλλά θα πλήξουν τους στρατούς των αργόμισθων που διόρισαν και συνταξιοδότησαν τα δύο πρώτα ή θα ενοχλήσουν τους εφησυχασμένους που πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν μεταρρυθμίσεις χωρίς να πληγούν συμφέροντα, και αποτελούν τη δεξαμενή ψηφοφόρων του τρίτου.
Την ίδια στιγμή η ΧΑ και οι νεόκοποι ΛΑΕ σε μία πρωτότυπη ακροαριστεροδεξιά συμμαχία ισχυρίζονται ότι θα επαναλάβουν το πείραμα του εκβιασμού της Ε.Ε. που προσπάθησε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και απέτυχε παταγωδώς, αποκρύπτοντας ότι μοναδικός στόχος τους είναι η εφαρμογή των ιδεοληψιών τους δηλαδή η έξοδος και από την Ε.Ε και την ευρωζώνη και η είσοδος σε έναν οικονομικό και εθνικό μεσαίωνα. Στην ίδια γραμμή και το ΚΚΕ που δεν έχει ακόμα αντιληφθεί ότι η Σοβιετία κατέρρευσε.
Η “Δημιουργία, ξανά!” δεν θα κουραστεί να υποστηρίζει πως κάθε μνημόνιο είναι ντροπή διότι αποδεικνύει την ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας να συνθέσει ένα πανεθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Αν και ήμασταν το μοναδικό πολιτικό κόμμα το οποίο ευθέως υποστήριζε ότι το 1ο μνημόνιο θα έπρεπε να το είχαμε γράψει εμείς και να το εφαρμόζαμε χωρίς παρέκκλιση, όταν ακόμα και η ΝΔ του κ. Σαμαρά ήταν αντιμνημονιακή, σήμερα προειδοποιούμε ότι το "μνημόνιο Τσίπρα” θα έχει καταστροφικές συνέπειες. Μολονότι προβλέπει σωστές μεταρρυθμίσεις, τις συνδυάζει με άγρια, παράλογη και αντιαναπτυξιακή φορολογία η οποία δεν βασίζεται σε εισοδήματα και προφανώς δεν μπορεί να αποδώσει.
Η λύση είναι ο εκ βάθρων εκσυγχρονισμός του μεγάλου ασθενή, της δημόσιας διοίκησης, με την εφαρμογή πληροφορικής και συστημάτων αξιολόγησης παντού σε δομές και ανθρώπους, η αναλογιστική σύνδεση του ύψους των συντάξεων με το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών του καθενός, και η παγίωση ενός σταθερού φορολογικού συστήματος με συντελεστές ανταγωνιστικούς των γειτόνων μας, ώστε η ιδιωτική οικονομία να μπορέσει να δημιουργήσει πλούτο. Καμία συζήτηση για αναδιανομή του πλούτου δεν έχει νόημα όταν η χώρα δεν παράγει. Η αριστερίστικη φιλολογία της μεταπολίτευσης, που δαιμονοποίησε το επιχειρείν, έδιωξε και επενδυτές και προικισμένους εγκεφάλους που θα μπορούσαν σήμερα να είναι πρωτεργάτες της ανάπτυξης. Πρέπει να τους φέρουμε πίσω.
Η “Δημιουργία, ξανά!” και σ΄αυτές τις εκλογές θα εκπροσωπήσει τον νοήμονα πολίτη, του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που έχει καταλάβει ότι μόνο με σοβαρή οργάνωση και μεθοδική εργασία η χώρα θα αξιοποιήσει το τεράστιο κεφάλαιο του φυσικού πλούτου της, της ιστορίας της και των ανθρώπων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση