GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γλέζος: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε τη Δημοκρατία

Αποστάσεις από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και τις τελευταίες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, πήρε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Πρωινό MEGA, ο...

Γλέζος: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε τη Δημοκρατία

Αποστάσεις από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και τις τελευταίες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, πήρε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Πρωινό MEGA, ο Μανώλης Γλέζος. Έκανε λόγο για αντιδημοκρατικές διαδικασίες και μίλησε συγκεκριμένα για κατάργηση της Δημοκρατίας.

Όπως ανέφερε:

"H κυβέρνηση υποτάχθηκε στους δανειστές. Αγνοώντας το ίδιο το ενιαίο κόμμα που δημιούργησε, πρώτα αυτό αποφάσισε να πάει σε εκλογές και μετά εκείνη συγκάλεσε την Πολιτική Γραμματεία. Συνάδουν αυτά με τη Δημοκρατία; Έχουν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ξεκίνησε; Στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε κατάργηση της Δημοκρατίας.

Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να τους χαρίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντοντε μιλούσα για συλλογική διεργασία. Δεν αναιρώ ότι υποστηρίξαμε τον Αλέξη Τσίπρα. Είπα ότι ελπίζω να ταυτιστεί με την ιστορία. Του έδωσα όλη τη βοήθεια που μπορούσα να του δώσω. Έπρεπε να δείξω στον ελληνικό λαό ποιον στηρίζω. Στηρίζω αυτόν που ήθελε, τον Τσίπρα.

Μέχρι τελευταία στιγμή έκανε πρόταση να γίνει μία ευρεία σύσκεψη. Γιατί απορρίφθηκε. Μπορούσε να γίνει αν ήθελε να λειτουργήσει δημοκρατικά η υπόθεση. Εκείνο που έχω να πω είναι δύο πράγματα για την κυβέρνηση Μαξίμου: Ούτε έδωσε την εξουσία στο λαό, ούτε δουλειά στον κόσμο. Δεν κατάργησε τον Καλλικράτη και τον Καποδίστρια που είναι οι πιο αντισυνταγματικοί νόμοι που υπάρχουν και δεν βοήθησε τον κόσμο να πιάσει δουλειά.

Δημιούργησε τα δάνεια που δούλους τους ανθρώπους μετατρέπουν. Δεν έδωσε δουλειά στους ανθρώπους για να έχουμε παραγωγή αξιών".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση