GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζονται οι διεργασίες για την ανάδειξη του τρίτου πόλου

Εντός της εβδομάδας αναμένονται οι εξελίξεις στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, στην οποία έχει επιδοθ...

Συνεχίζονται οι διεργασίες για την ανάδειξη του τρίτου πόλου
Εντός της εβδομάδας αναμένονται οι εξελίξεις στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, στην οποία έχει επιδοθεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ενόψει εκλογών και με στόχο την ανάδειξη ενός ισχυρού τρίτου πόλου από τις κάλπες του Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένη επικοινωνία με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, προανήγγειλε χθες η κ. Γεννηματά, μιλώντας στον real fm 97,8, χαρακτηρίζοντας επιστέγασμα της προσπάθειας για επανασυσπείρωση του χώρου τη θετική αντίδραση του κόμματος που ίδρυσε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ερωτηθείσα πάντως για το ενδεχόμενο ο πρώην πρωθυπουργός να είναι εκ νέου υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ μετά τη διάσπαση του Ιανουαρίου, η πρόεδρος του κόμματος απέφυγε να απαντήσει, παραπέμποντας στις ανακοινώσεις που θα υπάρξουν μετά την επικοινωνία των δύο κομμάτων, αλλά και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο, οπότε αναμένεται να ληφθούν όλες οι αποφάσεις για το πώς θα πορευτεί το ΠΑΣΟΚ στον δρόμο προς τις κάλπες.
Την ίδια ώρα, πάντως, στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη δεν είναι λίγοι όσοι αντιδρούν στο ενδεχόμενο επιστροφής του Γιώργου Παπανδρέου στις ‘πράσινες’ λίστες.
Στην πραγματικότητα, είναι έτοιμοι να χαιρετίσουν την επιστροφή στελεχών που στήριξαν τον πρώην πρωθυπουργό στο εγχείρημα του Γενάρη χωρίς να προκαλούν ιδιαίτερα στο διάστημα που μεσολάβησε, όχι όμως και του ίδιου, τον οποίο και καλούν να «διευκολύνει» την κατάσταση, δεχόμενος ουσιαστικά να μην είναι υποψήφιος.
Το στίγμα του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, πάντως, έδωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Πεταλωτής. «Δεν μιλάμε για προσχώρηση, δεν μιλάμε για υπαναχώρηση από τους πολιτικούς μας σχηματισμούς, μιλάμε για συνεργασία σε αυτό το επίπεδο, όπου ο καθένας θα σέβεται την αυτονομία του άλλου», δήλωσε ο πρώην υπουργός, απαντώντας στα σενάρια περί διάλυσης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Στην πραγματικότητα, αυτό που ζητά το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου είναι να συνεργαστούν εκλογικά τα κόμματα -όπως και οι προσωπικότητες- του χώρου, από το ΠΑΣΟΚ ως το Κίνημα και τη ΔΗΜΑΡ, διατηρώντας όμως την οργανωτική και πολιτική αυτοτέλειά τους.
Και ο κ. Πεταλωτής, πάντως εξέφρασε την εκτίμηση ότι ως το τέλος της εβδομάδας θα έχει λυθεί το θέμα της συνεργασίας του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ.
Τέλος, να ευοδώνονται δείχνουν οι επαφές του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ, με όλες τις πληροφορίες να επιμένουν ως αυτή την ώρα ότι ο νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της παράταξης.
Την ίδια ώρα πάντως, οι αντιδράσεις δεν λείπουν ούτε στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, όπου τρία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο Δημήτρης Λουκάς, ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης και ο Χρήστος Πετράκος, διατύπωσαν δημόσια χθες τη διαφωνία τους με τη σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση